Deze website gebruikt cookies !

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt en voor de webstatistieken.

­

Denk je wel eens er over na om katholiek te worden? Wil je daarover misschien eens met iemand van de kerk over praten? Wil je weten hoe het allemaal werkt als je opgenomen wilt worden in de RK-kerk? Schroom niet contact op te nemen. Je bent niet de enige, die met dit soort vragen rond loopt. In de eerste plaats natuurlijk: Van harte welkom! Je kunt je aanmelden voor een gesprek bij het pastoraal team. Daarna neemt een pastor contact met je op voor een geheel vrijblijvend gesprek. Mocht je na dat gesprek nog steeds belangstelling hebben dan kun je in overleg met de pastor overleggen op welke dit kan gebeuren.

 

4. Wij willen trouwen ik de kerk. Hoe gaat dat?
Heb je vragen over geloof of zingeving? Wil je meer weten over wat we geloven, en hoe dat zit? Neem gerust contact op met het pastoraal team: Pastoor P. Wellen, Tel. 0528 - 26 27 56, E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Pastor E. Verheyen, Tel. 06 11415105, E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Naast het werk van het pastoraal team draait een parochie op een leger vrijwilligers dat zich op allerlei gebied inzet voor de Kerk en de parochie­gemeen­schap. Afhankelijk van uw expertise en voorkeuren kunnen we ongetwijfeld een taak vinden die bij u past. Te denken valt aan: tuinwerk, misdienaar, acoliet, koster, schoonmaak, Doopvoor­bereiding, 1e H. Communie­voor­bereiding, Vormsel­voor­bereiding, ziekenbezoek, redacteur, bezorger, kerk­bestuur, koorlid, organist, jongerenleider, kinderwoorddienst, en nog veel meer. Wanneer u mee wilt helpen in de parochie kunt contact op nemen met de parochie-locatie waar u onder valt en aangeven wat uw expertise is. Wij kunnen dan samen met u de mogelijkheden bespreken.

 

Laat uw gezondheid te wensen over? Bent u door ouderdom of ziekte aan huis gebonden? Bent u niet (meer) in staat om zelfstandig naar de kerk te gaan? Dan komt de parochie naar u toe! Stelt u het op prijs vanuit de parochie bezoek te krijgen of thuis de communie te ontvangen? Neemt u dan contact op met het secretariaat van de parochie-locatie waar u ingeschreven bent.
Hiervoor kunt u contact opnemen met het pastoraal team.
 • Meppel

  U kunt uw bijdrage op één van de volgende wijze betalen:
  Rabo bank: NL89 RABO 0371875889

  ING bank: NL68 INGB 0650613783

  t.n.v.: Penningmeester St, Stephanus parochie

  A.N.B.I. nummer: 824247991

 • Hoogeveen

  U kunt uw bijdrage op één van de volgende wijze betalen:
  - ING bank: NL05INGB0000904552 of

  ABN-AMRO bank: NL83ABNA04751.42.314

  t.n.v.: RK Kerk OLV Visitatie of

  - in de daarvoor bestemde bus achter in de kerk deponeren of
  - bij het opgeven afgeven aan de pastor

 • Beilen

  U kunt uw bijdrage op één van de volgende wijze betalen:
  ING bank: NL46 INGB 0001 1578 57 of

  Rabo bank: NL06 RABO 0121 5741 21

  t.n.v.: penningmeester Sint Willibrord, Beilen.

 • ANBI

  Wat is een ANBI status?
  Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.

  Wat zijn de voordelen van die ANBI- status?
  Voor organisaties is het belangrijk om een ANBI verklaring van de belastingdienst te hebben, niet alleen voor de organisatie zelf: het maakt ze aantrekkelijker voor donateurs.
  Voor de donateur van de gift is prettig te weten dat zijn gift aftrekbaar voor de belasting is.
  De (gewone) ANBI- status heeft de volgende fiscale voordelen: Giften van een particulier aan een ANBI zijn voor die particulier onder voorwaarden voor de inkomstenbelasting aftrekbaar.

  Hierover vindt u uitgebreide informatie op de website van de belasting dienst. Giften van een vennootschap aan een ANBI zijn binnen de daarvoor geldende regels aftrekbaar voor de vennootschapsbelasting. De aftrek bedraagt ten hoogste 50 percent van de winst met een maximum van € 100.000. (De drempel van € 227 voor gewone giften, die bestond tot 2012, is vervallen).

  Een ANBI hoeft geen erfbelasting of schenkbelasting te betalen over erfenissen en schenkingen die de ANBI ontvangt, voor zover aan de verkrijging niet een opdracht is verbonden, welke aan de verkrijging het karakter ontneemt van te zijn geschied in het algemeen belang; de Successiewet gebruikt niet de term ANBI, maar instelling als bedoeld in artikel 6.33, eerste lid, onderdeel b, van de Wet inkomstenbelasting 2001.
  anbi3

 

Pagina sluiten > > >

 

­