Taize

Op zondag 19 mei om 10.00 uur wordt in de Sint. Stephanuskerk in Meppel een Taizé-viering gehouden. Overal op de wereld worden vieringen gehouden in de sfeer van Taizé. Zo nu ook in Meppel.

Het thema van de viering is "Hebt elkander lief".

Wat is een Taizé-viering?

Taizé is een klein dorpje in de Bourgogne in Frankrijk, waar broeder Roger een communiteit stichtte in 1940 gericht op verzoening, bezinning en oecumene.
De communiteit telt inmiddels een honderdtal broeders van protestantse en katholieke afkomst uit meer dan twintig landen.
De gemeenschap is uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor jongeren van over de hele wereld. Ieder jaar komen duizenden jongeren naar Taizé voor een korter of langer verblijf. Zij nemen dan deel aan de gebedsdiensten, de gemeenschappelijke maaltijden en discussiegroepen.

De vieringen in Taizé worden gekenmerkt door veel mooie liederen met eenvoudige teksten, die veel herhaald worden en daardoor ook makkelijk mee te zingen zijn.
De vieringen hebben steeds een bepaald thema, waarop de liederen en teksten zijn afgestemd. Het zijn vieringen met verstilling, medidatieve inkeer en zingend bidden. Vaak is er gelegenheid om zelf een kaarsje op te steken. Een Taizé-viering schept ruimte voor het eigen hart om open te gaan voor het geheim van God.

Het gemengd koor van de St. Stephanuskerk zal zingen, maar hopelijk zingt iedereen van harte mee.
Voorganger is pastor Erik Verheijen