Deze website gebruikt cookies !

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt en voor de webstatistieken.

­

PCI

Diaconaal jaar van parochiedag 2018 tot parochiedag 2019

Hoezo een diaconaaljaar? Doen we daar dan nog niets aan? We hebben toch de PCI, de Parochiële Caritas Instelling? Ja klopt.

Er gebeurt al veel op het vlak van diaconie. In het diaconaal jaar willen we zichtbaar maken wat er al gebeurt. Het gaat er om, dat we bewust worden van wat we doen (en misschien nog niet doen).
Diaconie = barmhartigheid = dienstbaar aan de samenleving. Dus niet alleen dienstbaar binnen de eigen parochie, binnen onze eigen club, maar ook daarbuiten. De parabel van de Barmhartige Samaritaan is daar een sprekend voorbeeld van.

Het thema van dit jaar
Het thema van het Diaconale Jaar is ‘De kunst van Barmhartigheid’.
We willen u vragen creatief te zijn. Door alleen of samen met anderen barmhartigheid “vorm” te geven. Bijvoorbeeld met een schilderij, een tekening, een verhaaltje, een gedicht, een foto, een lied.
Bij de start van het Diaconaal Jaar leggen we dit bij u “in de week”. Maar we komen hierop bij u terug. Geloven bestaat immers niet alleen uit woorden, maar ook en vooral uit daden.
Wanneer u een idee heeft over het hoe en wat dan kunt u contact opnemen via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met de PCI of met een van onderstaande contactpersonen.

Meppel: Betsie van Dam 0522 256047

Hoogeveen: Gijs Vermaas 0528 274874

Beilen: Arie Schippers 0593 524162

 

Kunstwerken verkopen

De kunstwerken willen we tentoonstellen in alle drie parochiekerken. Wanneer het enigszins kan, willen we de kunstuitingen aan het eind van het Diaconaal Jaar verkopen.
Hierbij kunt u zelf ook aangeven aan welk doel de opbrengst per geloofgemeenschap te goede zou moet komen.
In de loop van het jaar willen we binnen de geloofgemeenschap-pen ook verschillende workshops geven.

Daarnaast willen we in elke kerk binnen onze parochie een kalender laten zien waarop de diaconale activiteiten vermeld staan.
Pagina sluiten...


 

­