De Bisschop van Groningen - Leeuwarden heeft de Bonifatiuspenning aan Gerard Bruins en Klaasje Bruins-de Vries toegekend.

De Bonifatiuspenning is een erkenning voor langdurige inspanning van vrijwilligers in het Bisdom Groningen - Leeuwarden.

Gerard Bruins is bijna 40 jaar actief geweest als penningmeester in de voormalige parochie van Hoogeveen en in het samenwerkingsverband met de parochies van Meppel en Beilen. Na de fusie van deze parochies tot de parochie Heilige Drie-eenheid, op 1 januari 2016, heeft hij tot 1 januari 2018 deze functie voortgezet.

Financiële administratie

Klaasje Bruins-de Vries heeft zich sinds 1978 ingezet voor het beheer van de financiële administratie van de parochie in Hoogeveen en na de fusie in 2016 voor de financiële administratie van de locatie Hoogeveen.

De Bonifatiuspenningen werden zondag 14 januari uitgereikt na de Eucharistieviering in de parochie-locatie kerk Onze Lieve Vrouwe Visitatie aan de Blankenslaan in Hoogeveen. Dat gebeurde door pastor Józef Okonek.
Hoogeveen007 web 250Hoogeveen021 web 250Hoogeveen030 web 250