Deze website gebruikt cookies !

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt en voor de webstatistieken.

­

Sint Willibrord

Categorie
Beilen vieringen
Datum
25-12-2018 11:00
Locatie
Hekstraat 40, Beilen

De week van het gebed voor de eenheid tussen alle christenen
staat dit jaar in het teken van verzoening.

Samenkomsten

De gebedssamenkomsten in Beilen vinden plaats op:

-  zondag 21 januari in de Pauluskerk Witte Valkenstraat;
-  maandag 22 januari in de Ark Acacialaan;
-  dinsdag 23 januari in de Pauluskerk Witte Valkenstraat;
-  woensdag 24 januari in de Ark, Acacialaan;
-  donderdag 25 januari in Nardus Nassaukade;
-  vrijdag 26 januari in Nardus Nassaukade;
-  zaterdag 27 januari in de R.K. Willibrord kerk;
-  zondag 28 januari in de R.K. Willibrord kerk.

Alle samenkomsten beginnen om 19.00 uur en duren ongeveer een uur.

Het thema ‘Jouw hand, mijn glimlach’ refereert aan de Reformatie en het ontstaan van de protestantse kerken, dit jaar precies 500 jaar geleden. Leidde de vernieuwingsbeweging van Maarten Luther destijds tot een kloof in de kerk, het herdenkingsjaar is een kans voor alle christenen om nader tot elkaar te komen.


Paus Franciscus heeft daarin al het voorbeeld gegeven, door op Hervormingsdag in Zweden aanwezig te zijn bij de start van de herdenking rond 500 jaar Reformatie. Daar wees hij vooral op de overeenkomsten tussen christenen van verschillende kerken en niet op de verschillen. Tijdens de internationale gebedsweek staat de verzoening tussen gelovigen centraal.


Tijdens die week staat de tekst van Paulus centraal over de liefde van Christus die mensen drijft (2. Kor. 5, 14 – 20). Het beeldmerk op posters en het omslag van een boekje laat handen zien die naar elkaar reiken. Het drukt verzoening uit. Ook de slogan ‘Jouw hand, mijn glimlach’ wil de uitgestoken hand en de onderlinge verbondenheid tot uitdrukking brengen.


De gebedsweek voor de eenheid is een internationaal initiatief, dat ondersteund wordt door de Wereldraad van Kerken en het Vaticaan.
www.oecumene.nl/kalender/week-van-gebed

 
 

Over onze parochie

De RK parochie Heilige Drie-eenheid is op 1 januari 2016 ontstaan uit de samenvoeging van de voormalige parochies St. Stephanus te Meppel, Onze Lieve Vrouw Visitatie te Hoogeveen en Sint Willibrord te Beilen en omvat de regio Midden- en Zuidwest-Drenthe.
Als geloofsgemeenschap willen we ons profileren als een open, gastvrije en diaconale kerk. Een kerk die niet alleen als vierende geloofsgemeenschap samenkomt, maar ook naar buiten is gericht met oog voor noden zowel in de naaste omgeving als op kwetsbare plekken elders in de wereld.
Wij laten ons inspireren door God, die is Vader, Zoon en Heilige Geest. In die gemeenschap van God ervaren we de kernwaarden van onze parochie: beweging, verbinding en gelijkwaardigheid, uitgedrukt in het logo van onze parochie.

Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen!

 

 

­