Deze website gebruikt cookies !

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt en voor de webstatistieken.

­

Sint Willibrord

Categorie
Beilen vieringen
Datum
14-07-2019 11:00
Locatie
Hekstraat 40, Beilen.

Palmzondag

De Goede Week begint met de zesde zondag van de Vastentijd, ook Palmzondag genoemd. Op deze zondag herdenken we de triomfale intocht van Jezus in Jeruzalem, langs de menigte die Hem met palmtakken toezwaaide en Hem als Messias en Koning uitriep – maar ook hoe diezelfde menigte slechts dagen daarna schreeuwde dat Hij gekruisigd moest worden.

Op Palmzondag (14 april) vindt er om 11.00 uur een Eucharistieviering plaats onder leiding van pastoor Peter Wellen. De viering begint met het zegenen van de palmtakken met daarna een processie met palmtakken in de kerk. In deze processie mogen kinderen met hun palmpaasstokken meelopen, waarna ze samen naar een speciale kinderwoorddienst mogen gaan. Het hoogtepunt van deze viering bestaat uit het lezen van het passieverhaal uit het Evangelie volgens Marcus. De muzikale ondersteuning voor deze viering wordt verzorgd door het Liturgisch Muziekteam Willibrord.

 

 
 

Over onze parochie

De RK parochie Heilige Drie-eenheid is op 1 januari 2016 ontstaan uit de samenvoeging van de voormalige parochies St. Stephanus te Meppel, Onze Lieve Vrouw Visitatie te Hoogeveen en Sint Willibrord te Beilen en omvat de regio Midden- en Zuidwest-Drenthe.
Als geloofsgemeenschap willen we ons profileren als een open, gastvrije en diaconale kerk. Een kerk die niet alleen als vierende geloofsgemeenschap samenkomt, maar ook naar buiten is gericht met oog voor noden zowel in de naaste omgeving als op kwetsbare plekken elders in de wereld.
Wij laten ons inspireren door God, die is Vader, Zoon en Heilige Geest. In die gemeenschap van God ervaren we de kernwaarden van onze parochie: beweging, verbinding en gelijkwaardigheid, uitgedrukt in het logo van onze parochie.

Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen!

 

 

­