Sint Willibrord

14-07-2019 11:00
Hekstraat 40, Beilen.

Palmzondag

De Goede Week begint met de zesde zondag van de Vastentijd, ook Palmzondag genoemd. Op deze zondag herdenken we de triomfale intocht van Jezus in Jeruzalem, langs de menigte die Hem met palmtakken toezwaaide en Hem als Messias en Koning uitriep – maar ook hoe diezelfde menigte slechts dagen daarna schreeuwde dat Hij gekruisigd moest worden.

Op Palmzondag (14 april) vindt er om 11.00 uur een Eucharistieviering plaats onder leiding van pastoor Peter Wellen. De viering begint met het zegenen van de palmtakken met daarna een processie met palmtakken in de kerk. In deze processie mogen kinderen met hun palmpaasstokken meelopen, waarna ze samen naar een speciale kinderwoorddienst mogen gaan. Het hoogtepunt van deze viering bestaat uit het lezen van het passieverhaal uit het Evangelie volgens Marcus. De muzikale ondersteuning voor deze viering wordt verzorgd door het Liturgisch Muziekteam Willibrord.