Sint Willibrord

Beilen vieringen
21-07-2019 11:00
Hekstraat 40, Beilen.

Eens per maand op een donderdag willen we in onze kerk een oecumenische ochtendviering gaan houden.

Een viering waarin ruimte is voor stilte en meditatie, een schriftlezing, een hymne en gregoriaanse gezangen. Een gewone dag beginnen met samenzijn rondom het Woord, muziek en stilte.
Daarna is er iets te eten en te drinken in de koffiezaal.

De viering zal in de vorm van een metten zijn, om 8.00 uur in de ochtend. Eigenlijk wel een verlate metten want in een klooster is 5.00 uur meer gebruikelijk.
Een nieuwe oecumenische schola zal gregoriaanse gezangen verzorgen en er is samenzang. Er zijn repetities voor zangers die graag mee willen doen.

Deze zullen zijn op de donderdagen 7, 14, 21 en 28 maart.
Aanvang 8.00 in de morgen tot 8.45 uur. Daarna ook een broodje met thee en koffie.
De repetities en de metten zijn dus in het zelfde ritme van tijd.

De (verlate) metten zal zijn donderdag 4 april van 8.00 tot 8.30 uur met daarna weer een broodje. Rond 9.10 komen de eerste deelnemers van de schildersgroep dus dan verlaten wij de koffiezaal.

De gedachte is een korte viering met ruimte voor de weg naar binnen, stilte voor meditatie in jezelf. Niet iedereen zal hier de schoonheid en rijkdom van inzien, en dat hoeft ook niet, we zijn immers een pluriforme kerk.
Dus oecumene en op een andere manier je dag beginnen, die dan eigenlijk nog voor je ligt.