Deze website gebruikt cookies !

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt en voor de webstatistieken.

­

Sint Willibrord

Categorie
Beilen vieringen
Datum
21-07-2019 11:00
Locatie
Hekstraat 40, Beilen.

Eens per maand op een donderdag willen we in onze kerk een oecumenische ochtendviering gaan houden.

Een viering waarin ruimte is voor stilte en meditatie, een schriftlezing, een hymne en gregoriaanse gezangen. Een gewone dag beginnen met samenzijn rondom het Woord, muziek en stilte.
Daarna is er iets te eten en te drinken in de koffiezaal.


De viering zal in de vorm van een metten zijn, om 8.00 uur in de ochtend. Eigenlijk wel een verlate metten want in een klooster is 5.00 uur meer gebruikelijk.
Een nieuwe oecumenische schola zal gregoriaanse gezangen verzorgen en er is samenzang. Er zijn repetities voor zangers die graag mee willen doen.

Wanneer

Deze zullen zijn op de donderdagen 7, 14, 21 en 28 maart.
Aanvang 8.00 in de morgen tot 8.45 uur. Daarna ook een broodje met thee en koffie.
De repetities en de metten zijn dus in het zelfde ritme van tijd.

De (verlate) metten zal zijn donderdag 4 april van 8.00 tot 8.30 uur met daarna weer een broodje. Rond 9.10 komen de eerste deelnemers van de schildersgroep dus dan verlaten wij de koffiezaal.

De gedachte is een korte viering met ruimte voor de weg naar binnen, stilte voor meditatie in jezelf. Niet iedereen zal hier de schoonheid en rijkdom van inzien, en dat hoeft ook niet, we zijn immers een pluriforme kerk.
Dus oecumene en op een andere manier je dag beginnen, die dan eigenlijk nog voor je ligt.

Wiebrand Boonstra. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel. 06 45283668

 
 

Over onze parochie

De RK parochie Heilige Drie-eenheid is op 1 januari 2016 ontstaan uit de samenvoeging van de voormalige parochies St. Stephanus te Meppel, Onze Lieve Vrouw Visitatie te Hoogeveen en Sint Willibrord te Beilen en omvat de regio Midden- en Zuidwest-Drenthe.
Als geloofsgemeenschap willen we ons profileren als een open, gastvrije en diaconale kerk. Een kerk die niet alleen als vierende geloofsgemeenschap samenkomt, maar ook naar buiten is gericht met oog voor noden zowel in de naaste omgeving als op kwetsbare plekken elders in de wereld.
Wij laten ons inspireren door God, die is Vader, Zoon en Heilige Geest. In die gemeenschap van God ervaren we de kernwaarden van onze parochie: beweging, verbinding en gelijkwaardigheid, uitgedrukt in het logo van onze parochie.

Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen!

 

 

­