Deze website gebruikt cookies !

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt en voor de webstatistieken.

­

Sint Willibrord

Categorie
Beilen vieringen
Datum
25-08-2019 11:00
Locatie
Hekstraat 40, Beilen

Op Paaszaterdag (20 april) vindt er om 22.15 uur de grote Paaswake plaats in onze kerk, onder leiding van pastoor Peter Wellen. Deze liturgie – de belangrijkste van het kerkelijke jaar – merkt de transitie van de slavernij naar de vrijheid, van de dood in zonde naar het nieuwe leven in Christus Jezus. In deze viering wordt een groot aantal symbolen met elkaar gecombineerd, waaronder duisternis, licht en water. Door lezingen en psalmen traceren we de geschiedenis van het christelijke geloof van de schepping, door de uittocht van Israel uit Egypte tot de opstanding van Jezus uit het graf.

 
 

Over onze parochie

De RK parochie Heilige Drie-eenheid is op 1 januari 2016 ontstaan uit de samenvoeging van de voormalige parochies St. Stephanus te Meppel, Onze Lieve Vrouw Visitatie te Hoogeveen en Sint Willibrord te Beilen en omvat de regio Midden- en Zuidwest-Drenthe.
Als geloofsgemeenschap willen we ons profileren als een open, gastvrije en diaconale kerk. Een kerk die niet alleen als vierende geloofsgemeenschap samenkomt, maar ook naar buiten is gericht met oog voor noden zowel in de naaste omgeving als op kwetsbare plekken elders in de wereld.
Wij laten ons inspireren door God, die is Vader, Zoon en Heilige Geest. In die gemeenschap van God ervaren we de kernwaarden van onze parochie: beweging, verbinding en gelijkwaardigheid, uitgedrukt in het logo van onze parochie.

Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen!

 

 

­