Sint Willibrord

Beilen vieringen
25-08-2019 11:00
Hekstraat 40, Beilen

Op Paaszaterdag (20 april) vindt er om 22.15 uur de grote Paaswake plaats in onze kerk, onder leiding van pastoor Peter Wellen. Deze liturgie – de belangrijkste van het kerkelijke jaar – merkt de transitie van de slavernij naar de vrijheid, van de dood in zonde naar het nieuwe leven in Christus Jezus. In deze viering wordt een groot aantal symbolen met elkaar gecombineerd, waaronder duisternis, licht en water. Door lezingen en psalmen traceren we de geschiedenis van het christelijke geloof van de schepping, door de uittocht van Israel uit Egypte tot de opstanding van Jezus uit het graf.