Avond rond de Bijbel

24-01-2019 20:00
"Parochiehuis", Sluisstraat 78, Musselkanaal

De Bijbel: ‘Wat is dat voor een boek?’

Wil je meer weten over de bijbel als boek?
Op donderdag 24 januari 2019 is in Musselkanaal een informatieve avond over het belangrijkste geschrift van onze kerk.

Over de ontstaansgeschiedenis, verschil tussen Oude en Nieuwe Testament, verschil in gebruik tussen protestantse en katholieke eredienst. En natuurlijk je eigen vragen.

Georganiseerd door de Projectgroep Toerusting van het Vicariaat Groningen-Drenthe.

Waar, wanneer, wie en voor wie?

Waar: Parochiehuis, sluisstraat 78, 9581 JD Musselkanaal, (parkeren op het kerkplein).

Wanneer: Donderdag 24 januari 2019. Van 20.00 tot 22.00 uur.

Voor wie: Allen die actief zijn in de liturgie (kinderwoorddienst, lectoren, kosters, koren etc.),

bijbelgroepen en voor alle belangstellenden.

Door wie: Diaken Frans Wielens, werkzaam in de zuidoosthoek van Drenthe en pastoor
                   Koos Tolboom, werkzaam in Assen-Roden-Zuidlaren.

Opgave:  Aanmelden tot 17 januari 2019 bij: Vicariaat Groningen-Drenthe

t.a.v. mevr. L. Winter, Ubbo Emmiussingel 79, 9711 BG Groningen,

tel. (050) 40 65 888 alle dagen, vrijdagmiddag afwezig).

Aan deze avond zijn geen kosten verbonden.

Avond over de Bijbel

Heb je altijd al iets meer willen weten over de Bijbel?
Dan is nu je kans! Want: donderdag 24 januari 2019 organiseert de Projectgroep Toerusting van het vicariaat Groningen-Drenthe hierover een avond.

Wat komt er o.a. aan de orde:

Voor christenen bestaat de Bijbel uit twee delen: het Oude en het Nieuwe Testament. Maar hoe verhouden die twee zich tot elkaar?

Bovendien: hoe komt de Bijbel in de katholieke eredienst aan de orde? Hanteren we bepaalde leesroosters?
Hoe zit dat eigenlijk?

Gaat men in de protestantse kerk anders met de Bijbel om dan in de rooms-katholieke kerk?

Hoe is de Bijbel ontstaan? Is deze in een paar maanden tijd bij elkaar geschreven? Of heeft het langer geduurd?

Heb je zelf vragen over de Bijbel? Deze avond is er ruimte om deze te stellen.

Deze avond wil informatie geven over het belangrijkste boek van het christelijke geloof. Maar wil ook prikkelen: sla zelf die Bijbel eens open.

WELKOM …. EN NEEM JE BIJBEL MEE!!!

230x230-1 Parochie-drieeenheid.nl