De aarde is een gemeenschappelijk erfgoed waarvan de vruchten allen ten goede moeten komen

Paus Franciscus schreef in 2015 in zijn encycliek “Laudato Si” dat wij met zorg en toewijding moeten omgaan met de ons toevertrouwde Schepping.

Deze encycliek wordt wereldwijd omarmd en in veel plaatsen over de hele wereld neemt men initiatieven om de mensen wakker te schudden en alert te houden op deze dringende boodschap.

In de maand oktober wordt in de kerken jaarlijks extra aandacht gevraagd voor de zorg van de Schepping.
In het kader daarvan en om in deze speciale maand deze boodschap op een herkenbare manier in eigen leefomgeving uit te dragen, heeft onze bisschop Ron van den Hout een “Laudate Si appelboom” geschonken aan alle parochies van ons bisdom.

Zodat nu ook in de tuin van de geloofsgemeenschap van Sint Willibrord in Beilen een appelboom is geplant.

De appelboom symboliseert de oproep om de vruchten van de aarde te delen. Bovendien kan het soms wel een paar jaar duren voordat de boom vruchten draagt. Ook dat is symbolisch: het vraagt soms wat geduld om resultaten te zien van bepaalde inspanningen en ook ons geloof heeft soms tijd nodig om te rijpen, om dan pas de vruchten ervan te zien.

Het tuinteam in Beilen

Over de geloofsgemeenschap Sint Willibrord

Willibrord op paard100x100

Onze R.K. Geloofsgemeenschap Sint Willibrord is een locatie van de parochie Heilige Drie-Eenheid. De locatie beslaat het gebied van Midden-Drenthe met de hoofdplaats Beilen, de aangrenzende dorpen Westerbork, Dwingeloo en Hoogersmilde en de vele gehuchten daar om heen.
U kunt ons via deze website beter leren kennen en langs deze weg op de hoogte te blijven van onze inspiratiebronnen en activiteiten. U bent zondags van harte welkom bij onze vieringen.
Maar het is natuurlijk ook belangrijk, buiten de vieringen om, elkaar te ontmoeten en te spreken en naar elkaar te luisteren of zo maar een praatje te maken. Daarvoor is iedere zondag de gelegenheid na de viering in de parochiezaal onder het genot van een kop koffie of thee. In deze geloofsgemeenschap gaat vieren en ontmoeten hand in hand.

Het geloof vieren en delen, elkaar weerzien en steunen en tot elkaars geluk en welzijn willen zijn zowel in de viering en bij de koffie als daarna, dát zien we bij Sint Willibrord in Beilen graag gebeuren.