Orgel

Op de foto ziet u het orgel wat misschien ons orgel zou kunnen worden… Na bijna een jaar te hebben gezocht naar een geschikt orgel voor onze kerk in Beilen blijkt er in Brabant een orgel te koop dat iets voor ons zou kunnen zijn. Een tweeklaviers Verschueren orgel in de Sint Clemenskerk te Waalwijk.
Om een geschikt orgel te vinden heb je te maken met de muzikale praktijk in de vieringen en met de ruimte en indeling van het kerkgebouw. Dit is de reden dat orgels vaak voor een specifieke kerk worden gebouwd of aangepast.

Wij hebben vorig jaar gekozen om een tweedehands tweeklaviers orgel te vinden voor een budget van €30.000. Een nog aanwezig geldpotje, bijdragen van fondsen en de verkoop van het vorige orgel eind vorig jaar maakte dat wij toen samen nog een bedrag van €10.000 nodig hadden.

Wij hebben het orgel in Waalwijk bespeeld en bekeken, samen met onze orgelbouwer en stemmer Menno Kaat. De locatieraad, het parochiebestuur en het bisdom zijn positief over een eventuele aankoop, aanpassing en plaatsing van dit orgel in onze kerk.

Vorig jaar heeft u een brief ontvangen met de vraag om te geven voor ons orgelfonds. Ook zijn we vorig jaar al gestart met het aanschrijven van fondsen.
Op de orgelpijpen bij beide ingangen van de kerk valt een tussenstand van € 2.105 af te lezen, giften van parochianen bij deze pijpen gegeven of per bank al overgemaakt naar het orgelfonds.
Hartelijk dank hiervoor!

Uw giften zijn aftrekbaar
We hebben nu dus nog een bedrag van € 7.895 nodig. Als we allemaal mee doen moet dit zeker mogelijk zijn.
Voor vragen kunt u contact opnemen met onze secretaris Peter Daatselaar, per telefoon 06-15643385 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

U kunt uw gift overmaken op NL06 RABO 0121 5741 21, RK Kerk Beilen, o.v.v. orgelfonds. Ook giften voor het orgel zijn aftrekbaar bij uw aangifte Inkomstenbelasting.

Acties in het najaar
In het najaar zullen er ook diverse acties worden gehouden. Zoals de verkoop van een Willibrordwijn, voor uzelf of om aan iemand cadeau te geven natuurlijk. Ook een diner verzorgd door onze pastoor Wellen en het sponsoren van een orgelpijp op naam. Van dit laatste wordt een fraaie plaquette gemaakt en komt te hangen in onze kerk.

Laten we samen dit alles tot een succes maken, dan zal volgend jaar tegen Pinksteren het orgel uit Waalwijk klinken in onze kerk. Doet u mee? Alvast hartelijk dank!

Namens de orgelcommissie,

Te Meppel Fondswerving en advies: Jan Faber en Piet Krijnen

Te Hoogeveen Parochiebestuur: Lauran Hazen en Pastoor Peter Wellen

Te Beilen Locatieraad en leden: Anna Vrieling, Peter Daatselaar, Arjan van Kesteren, Linda Bridges Karr, Arie Schippers en Wiebrand Boonstra

Over de geloofsgemeenschap Sint Willibrord

Willibrord op paard100x100

Onze R.K. Geloofsgemeenschap Sint Willibrord is een locatie van de parochie Heilige Drie-Eenheid. De locatie beslaat het gebied van Midden-Drenthe met de hoofdplaats Beilen, de aangrenzende dorpen Westerbork, Dwingeloo en Hoogersmilde en de vele gehuchten daar om heen.
U kunt ons via deze website beter leren kennen en langs deze weg op de hoogte te blijven van onze inspiratiebronnen en activiteiten. U bent zondags van harte welkom bij onze vieringen.
Maar het is natuurlijk ook belangrijk, buiten de vieringen om, elkaar te ontmoeten en te spreken en naar elkaar te luisteren of zo maar een praatje te maken. Daarvoor is iedere zondag de gelegenheid na de viering in de parochiezaal onder het genot van een kop koffie of thee. In deze geloofsgemeenschap gaat vieren en ontmoeten hand in hand.

Het geloof vieren en delen, elkaar weerzien en steunen en tot elkaars geluk en welzijn willen zijn zowel in de viering en bij de koffie als daarna, dát zien we bij Sint Willibrord in Beilen graag gebeuren.