Zoals eerder in het parochieblad is bericht is dit voorjaar tijdens een gebouwen inspectie geconstateerd dat de verlichting niet goed meer was en dat de bijbehorende bekabeling in onze kerk niet veilig is bevonden.
Eerder was ook al ervaren dat bij het vervangen van lampen gevaarlijke en onveilige situaties ontstonden.

Na adviezen van deskundigen te hebben gevraagd is daarom door de lokatieraad besloten dit alles te laten renoveren.

Met behulp van Piet Krijnen als adviseur is, na diverse opties bekeken te hebben, besloten dat alle hanglampen en de inbouwspots in de gewelven  vervangen worden door dimbare ledlampen. Dat levert niet alleen een besparing op van minimaal 75% aan energiekosten maar ook veel minder onderhoudskosten en het komt de veiligheid ten goede.

Met deze renovatie is in de eerste 3 weken van juni veel werk verzet in de kerk. Voordat de nieuwe verlichting gemonteerd kon worden moesten eerst de banken en de kwetsbaren spullen verwijderd worden en het orgel worden afgedekt.
Binnen de gestelde tijd zijn de werkzaamheden verricht. Daarna is met inzet van vele parochianen de kerk schoongemaakt, de vloer in de was gezet en is alles weer op de plaats gezet en opgehangen.

Conclusie is dat de nieuwe dimbare verlichting een grote bijdrage levert  aan een sfeervolle kerk. Nu is ook in de donkere perioden het meelezen van de teksten weer goed mogelijk!

De lokatieraad bedankt alle parochianen voor hun bijdrage aan de realisatie van deze grote klus.

Peter Daatselaar, secretaris van de lokatieraad

Over de geloofsgemeenschap Sint Willibrord

Willibrord op paard100x100

Onze R.K. Geloofsgemeenschap Sint Willibrord is een locatie van de parochie Heilige Drie-Eenheid. De locatie beslaat het gebied van Midden-Drenthe met de hoofdplaats Beilen, de aangrenzende dorpen Westerbork, Dwingeloo en Hoogersmilde en de vele gehuchten daar om heen.
U kunt ons via deze website beter leren kennen en langs deze weg op de hoogte te blijven van onze inspiratiebronnen en activiteiten. U bent zondags van harte welkom bij onze vieringen.
Maar het is natuurlijk ook belangrijk, buiten de vieringen om, elkaar te ontmoeten en te spreken en naar elkaar te luisteren of zo maar een praatje te maken. Daarvoor is iedere zondag de gelegenheid na de viering in de parochiezaal onder het genot van een kop koffie of thee. In deze geloofsgemeenschap gaat vieren en ontmoeten hand in hand.

Het geloof vieren en delen, elkaar weerzien en steunen en tot elkaars geluk en welzijn willen zijn zowel in de viering en bij de koffie als daarna, dát zien we bij Sint Willibrord in Beilen graag gebeuren.