kerkgebouwBeilen 150

Nieuws uit de geloofsgemeenschap Sint Willibrord - Beilen

streep465

Filmavond

Op vrijdag 14 februari worden alle jongeren (Groep 8/12 jaar t/m 18 jaar) uit de Parochie H. Drie-eenheid (dus uit Beilen, Meppel en Hoogeveen) en de andere kerken in Beilen uitgenodigd voor de jaarlijkse activiteit in voorbereiding voor de veertigdagentijd.
Het gaat allemaal plaatsvinden in de koffiezaal van RK kerk Sint Willibrord,
Prins Hendrikstraat 5, Beilen.

Orgel

Zoals u in het parochieblad heeft kunnen lezen zijn we op zoek naar een pijporgel met wat meer mogelijkheden. Ons oude "Verscheuren" orgel hebben we al kunnen verkopen. Omdat we bij onze vieringen niet zonder orgel kunnen hebben we een orgel in bruikleen kunnen krijgen.

Geld inzamelen
Er zijn twee orgelpijpen (uit de kelder) met geldmeter gemaakt  om zo geld in te zamelen voor het orgelfonds. De een staat in de kerk en de andere in de hal bij de achteringang, ook huurders kunnen zo een steentje bijdragen.

De leden van het orgelfonds bereiden activiteiten voor om ons project onder de aandacht te brengen, om ook zo  het  saldo in het orgelfonds te doen groeien.
Doet u ook mee?

Namens het orgelfonds, Wiebrand Boonstra. Email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   Tel. 0645283668

Rozenkrans

Op de eerste vrijdag van de maand (7 februari, en 6 maart) gaan we gezamenlijk de rozenkrans bidden.

We komen samen om 16.00 uur in de kerk waarbij alle gebedsteksten u worden verstrekt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karen Lewis.

Advent Retraite

Advent – een tijd van inkeer en bezinning, van wachten en verstillen.

Op iedere maandag in de Advent wordt er in de R.K. kerk Sint Willibrord Beilen een retraiteavond in monastieke stijl gehouden.
Op deze avonden mogen we op een eeuwenoude wijze onszelf en de ander verrijken door ontmoeting, samen eten en gebed. Dit alles in een sfeer van rust, stilte en inkeer.

Over de geloofsgemeenschap Sint Willibrord

Willibrord op paard100x100

Onze R.K. Geloofsgemeenschap Sint Willibrord is een locatie van de parochie Heilige Drie-Eenheid. De locatie beslaat het gebied van Midden-Drenthe met de hoofdplaats Beilen, de aangrenzende dorpen Westerbork, Dwingeloo en Hoogersmilde en de vele gehuchten daar om heen.
U kunt ons via deze website beter leren kennen en langs deze weg op de hoogte te blijven van onze inspiratiebronnen en activiteiten. U bent zondags van harte welkom bij onze vieringen.
Maar het is natuurlijk ook belangrijk, buiten de vieringen om, elkaar te ontmoeten en te spreken en naar elkaar te luisteren of zo maar een praatje te maken. Daarvoor is iedere zondag de gelegenheid na de viering in de parochiezaal onder het genot van een kop koffie of thee. In deze geloofsgemeenschap gaat vieren en ontmoeten hand in hand.

Het geloof vieren en delen, elkaar weerzien en steunen en tot elkaars geluk en welzijn willen zijn zowel in de viering en bij de koffie als daarna, dát zien we bij Sint Willibrord in Beilen graag gebeuren.