kerkgebouwBeilen 150

Nieuws uit de geloofsgemeenschap Sint Willibrord - Beilen

streep465

Afgelopen maandag is Menno Kaat verder gegaan met de opbouw van het
orgel in de kerk. De speeltafel is ook binnengekomen. De kabels waren in de
werkplaats aan de speeltafel gesoldeerd. Het gaat dan om circa 300
verschillende lassen.
De dikke bos kabels is onder de vloer door gelegd en gaat in de hoek
onder het balkon naar het orgel. Ook daar zullen weer 300 lassen
gemaakt worden. Tevens wordt de 230  volt voorziening aangesloten.

Al met al hoopt Menno over circa 10 dagen, vanaf 21 juli, de klus klaar te hebben.
Naar de foto's > > >

Na de bouw van het balkon is de orgelbouwer begonnen met het opbouwen van het orgel.
Zoals u op de laaste foto kunt zien ontbreken er nog enkele voorpanelen.
De grote orgelpijpen staan achterin het orgel. Alle kleinere pijpen volgen nog.
De man in gestreepte trui, Menno Kaat, zal als orgelbouwer het geheel monteren.
De speeltafel wordt in de maand juli geplaatst. Als laatste wordt de speeltafel geplaatst.

Alle helpers wil ik namens de locatieraad bedanken voor hun inzet!
Klik hier voor de foto's > > >

De opbouw van het balkon is afgerond. Het is met de houten details een passend geheel geworden in de kerk.
De plankenvloer waarop de koorleden een plaats hebben is met 5 cm opgehoogd, daarmee is de vloer nu even hoog als het priesterkoor. Dit scheelt een afstapje en de piano kan nu makkelijke verplaatst worden.

Over de geloofsgemeenschap Sint Willibrord

Willibrord op paard100x100

Onze R.K. Geloofsgemeenschap Sint Willibrord is een locatie van de parochie Heilige Drie-Eenheid. De locatie beslaat het gebied van Midden-Drenthe met de hoofdplaats Beilen, de aangrenzende dorpen Westerbork, Dwingeloo en Hoogersmilde en de vele gehuchten daar om heen.
U kunt ons via deze website beter leren kennen en langs deze weg op de hoogte te blijven van onze inspiratiebronnen en activiteiten. U bent zondags van harte welkom bij onze vieringen.
Maar het is natuurlijk ook belangrijk, buiten de vieringen om, elkaar te ontmoeten en te spreken en naar elkaar te luisteren of zo maar een praatje te maken. Daarvoor is iedere zondag de gelegenheid na de viering in de parochiezaal onder het genot van een kop koffie of thee. In deze geloofsgemeenschap gaat vieren en ontmoeten hand in hand.

Het geloof vieren en delen, elkaar weerzien en steunen en tot elkaars geluk en welzijn willen zijn zowel in de viering en bij de koffie als daarna, dát zien we bij Sint Willibrord in Beilen graag gebeuren.