Deze website gebruikt cookies !

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt en voor de webstatistieken.

­

 kerkgebouwBeilen 150

Nieuws uit de geloofsgemeenschap Sint Willibrord - Beilen

streep465

 


 

De opbouw van het balkon is afgerond. Het is met de houten details een passend geheel geworden in de kerk.
De plankenvloer waarop de koorleden een plaats hebben is met 5 cm opgehoogd, daarmee is de vloer nu even hoog als het priesterkoor. Dit scheelt een afstapje en de piano kan nu makkelijke verplaatst worden.

Orgel balkon

Zaterdag 27 maart is het frame van het balkon aan de muur gemonteerd.
Vorige week heeft Piet Krijnen het zaagwerk geregeld.
Zodoende kon het geheel van balken op de vloer worden uitgelegd
zoals het op hoogte in elkaar moest worden gezet.
Dat is prima gelukt.
Klik voor de foto's > > >


 

Muziek in de veertigdagentijd

In de zeven weken voor Pasen staan alle voorgangers van de kerken in Beilen iedere woensdag om beurten kort stil bij muziek die hij/zij bij deze tijd vindt passen, vertelt waarom en laat deze muziek ook horen.
Dat is ongeveer een kwartier kijk- en luistertijd met als thema: ‘Muziek in de veertigdagentijd’.


De zesde aflevering is gedeeld door PGBeilen ds. Magda Hazeleger -40 dage 2021 > > >


 

Appelboom

De aarde is een gemeenschappelijk erfgoed waarvan de vruchten allen ten goede moeten komen                                   

Paus Franciscus schreef in 2015 in zijn encycliek “Laudato Si” dat wij met zorg en toewijding moeten omgaan met de ons toevertrouwde Schepping.

Deze encycliek wordt wereldwijd omarmd en in veel plaatsen over de hele wereld neemt men initiatieven om de mensen wakker te schudden en alert te houden op deze dringende boodschap.

Over de geloofsgemeenschap Sint Willibrord

Willibrord op paard100x100

Onze R.K. Geloofsgemeenschap Sint Willibrord is een locatie van de parochie Heilige Drie-Eenheid. De locatie beslaat het gebied van Midden-Drenthe met de hoofdplaats Beilen, de aangrenzende dorpen Westerbork, Dwingeloo en Hoogersmilde en de vele gehuchten daar om heen.
U kunt ons via deze website beter leren kennen en langs deze weg op de hoogte te blijven van onze inspiratiebronnen en activiteiten. U bent zondags van harte welkom bij onze vieringen.
Maar het is natuurlijk ook belangrijk, buiten de vieringen om, elkaar te ontmoeten en te spreken en naar elkaar te luisteren of zo maar een praatje te maken. Daarvoor is iedere zondag de gelegenheid na de viering in de parochiezaal onder het genot van een kop koffie of thee. In deze geloofsgemeenschap gaat vieren en ontmoeten hand in hand.

Het geloof vieren en delen, elkaar weerzien en steunen en tot elkaars geluk en welzijn willen zijn zowel in de viering en bij de koffie als daarna, dát zien we bij Sint Willibrord in Beilen graag gebeuren.

 

­