kerkgebouwBeilen 150

Nieuws uit de geloofsgemeenschap Sint Willibrord - Beilen

streep465

Bonifatiuspenning

Op de feestdag van onze patroon de Heilige Willibrord, 10 november j.l., zijn onze parochianen Arie Schippers en Marianne, zijn echtgenote, in het zonnetje gezet.

Arie ontving, namens de bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden, uit handen van pastoor Peter Wellen de Bonifatiuspenning, een bronzen legpenning en een oorkonde. Marianne werd een grote bos bloemen overhandigd als dank voor haar jarenlange ondersteuning. Want zonder haar support zou het vele vrijwilligerswerk van Arie onmogelijk zijn geweest.

Willibrord

Op zondag 10 november vieren we de feestdag van onze patroon de Heilige Willibrord en vieren we op deze zondag ook ons jaarlijkse locatiefeest – maar deze keer op een bijzondere manier.
Na de feestelijke Eucharistieviering met pastoor Wellen gaan we met z’n allen naar Zalencentrum Muller (Paltz 7, Beilen), waar ons een heerlijk lunchbuffet wacht, met afsluitend een borrel.

Door de middag heen luisteren we naar de woorden van de pastoor en de locatieraad, zingen we oude (en nieuwe) liedjes en vindt de lustrum-editie van De Grote Willibrordquiz plaats.
Het feest wordt om 15.00 afgesloten.

Kortom, het wordt een dag om niet te missen !

Thanksgiving

Thanksgiving: een Amerikaanse gebruik om op de vierde donderdag in november stil te staan bij zaken waar je het afgelopen jaar dankbaar voor bent. Centraal staat een feestelijke maaltijd met traditionele Amerikaanse gerechten op het menu.

Alle parochianen, familie en vrienden zijn uitgenodigd om samen dit mooie feest te vieren, met een authentieke maaltijd ambachtelijk bereid door onze twee Amerikaanse parochianen (ook met hulp van anderen).

Meditatie

Eens per 9 weken op een donderdag houden we in onze Sint Willibrord kerk een oecumenisch getijdengebed. Een viering waarin ruimte is voor stilte, een schriftlezing, een hymne, gregoriaanse gezangen en muziek. Een gewone dag beginnen met samenzijn rondom het Woord, muziek en stilte, daarna is er iets te eten en te drinken in de koffiezaal. Mensen die de eerste metten mochten meebeleven waren geraakt, dat was erg mooi om te horen.

De metten zal zijn donderdag 14 november van 8.00 tot 8.30 in de ochtend. Eigenlijk wel een verlate metten want in een klooster is 5.00 uur meer gebruikelijk. Na de metten zijn er weer de heerlijke Willibroodjes.

Een korte viering met ruimte voor de weg naar binnen, de rijkdom van stilte.
Dus op een andere manier je dag beginnen die dan eigenlijk nog voor je ligt.

Over de geloofsgemeenschap Sint Willibrord

Willibrord op paard100x100

Onze R.K. Geloofsgemeenschap Sint Willibrord is een locatie van de parochie Heilige Drie-Eenheid. De locatie beslaat het gebied van Midden-Drenthe met de hoofdplaats Beilen, de aangrenzende dorpen Westerbork, Dwingeloo en Hoogersmilde en de vele gehuchten daar om heen.
U kunt ons via deze website beter leren kennen en langs deze weg op de hoogte te blijven van onze inspiratiebronnen en activiteiten. U bent zondags van harte welkom bij onze vieringen.
Maar het is natuurlijk ook belangrijk, buiten de vieringen om, elkaar te ontmoeten en te spreken en naar elkaar te luisteren of zo maar een praatje te maken. Daarvoor is iedere zondag de gelegenheid na de viering in de parochiezaal onder het genot van een kop koffie of thee. In deze geloofsgemeenschap gaat vieren en ontmoeten hand in hand.

Het geloof vieren en delen, elkaar weerzien en steunen en tot elkaars geluk en welzijn willen zijn zowel in de viering en bij de koffie als daarna, dát zien we bij Sint Willibrord in Beilen graag gebeuren.