kerkgebouwBeilen 150

Nieuws uit de geloofsgemeenschap Sint Willibrord - Beilen

streep465

Gezamenlijk kerken Beilen

Gezamenlijke kerken van Beilen over geloof, een tent en welkom zijn.

Op zondagmorgen 9 augustus zenden de gezamenlijke kerken van Beilen een digitale viering voor het dorp uit.
Op dat tijdstip zou traditiegetrouw een gezamenlijke tentdienst plaatsvinden als afsluiting van Bourgondisch Beilen.
Bourgondisch Beilen kan dit jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Toch willen de gezamenlijke kerken de goede gewoonte van een tentdienst voor het hele dorp niet zomaar loslaten en daarom hebben zij een alternatieve viering gemaakt die voor iedereen toegankelijk is.

Reserveren online 200Vanaf 1 juli mogen er meer parochianen een viering bijwonen in onze kerken.
Voor de Sint Willibrordkerk in Beilen is dat 30 personen. Uitgangspunt is om iedereen de mogelijkheid te bieden om tenminste 1 keer in de week een viering bij te wonen.

Voor telefonisch reserveren kunt u bellen naar Linda Bridges-Karr, tel.: 0593-542363.
Dit kan elke dag na 11.00 uur.
Voor het online reserveren kunt op de bijgaande afbeelding klikken.

Orgel

Op de foto ziet u het orgel wat misschien ons orgel zou kunnen worden… Na  bijna een jaar te hebben gezocht naar een geschikt orgel voor onze kerk in Beilen blijkt er in Brabant een orgel te koop dat iets voor ons zou kunnen zijn. Een tweeklaviers Verschueren orgel in de Sint Clemenskerk te Waalwijk.

Om een geschikt orgel te vinden heb je te maken met de muzikale praktijk in de vieringen en met de ruimte en indeling van het kerkgebouw. Dit is de reden dat orgels vaak voor een specifieke kerk  worden gebouwd of aangepast.

Over de geloofsgemeenschap Sint Willibrord

Willibrord op paard100x100

Onze R.K. Geloofsgemeenschap Sint Willibrord is een locatie van de parochie Heilige Drie-Eenheid. De locatie beslaat het gebied van Midden-Drenthe met de hoofdplaats Beilen, de aangrenzende dorpen Westerbork, Dwingeloo en Hoogersmilde en de vele gehuchten daar om heen.
U kunt ons via deze website beter leren kennen en langs deze weg op de hoogte te blijven van onze inspiratiebronnen en activiteiten. U bent zondags van harte welkom bij onze vieringen.
Maar het is natuurlijk ook belangrijk, buiten de vieringen om, elkaar te ontmoeten en te spreken en naar elkaar te luisteren of zo maar een praatje te maken. Daarvoor is iedere zondag de gelegenheid na de viering in de parochiezaal onder het genot van een kop koffie of thee. In deze geloofsgemeenschap gaat vieren en ontmoeten hand in hand.

Het geloof vieren en delen, elkaar weerzien en steunen en tot elkaars geluk en welzijn willen zijn zowel in de viering en bij de koffie als daarna, dát zien we bij Sint Willibrord in Beilen graag gebeuren.