Drukbezochte Thanksgiving bij Sint Willibrord in Beilen

Op initiatief van de oorspronkelijke uit Amerika afkomstige Linda Bridges Karr en Wiebrand Boonstra hebben op zondagavond 26 november j.l. een succesvolle Thanksgiving georganiseerd waar we met zeer veel plezier aan terug kunnen denken.

Dit jaar werd het feest voor het tweede maal georganiseerd. Vanwege het succes vorig jaar heeft de locatieraad van de geloofsgemeenschap van Sint Willibrord destijds besloten om Thanksgiving als jaarlijks activiteit voor de hele parochie te organiseren i.p.v. alleen voor de eigen geloofsgemeenschap, en dan op feest van Christus Koning van het Heelal. Meestal de eerste zondag na de Amerikaanse Thanksgiving en de laatste zondag vóór de Advent.

De 41 aanwezigen, parochianen met anderen uit Meppel, Hoogeveen en Beilen, protestante kerk en minsten 8 nationaliteiten hadden eerst bij binnenkomst de gelegenheid om op een kaartje te schrijven waarvoor men het afgelopen jaar God dankbaar voor is geweest en dit kaartje daarna in de “Dankbaarheidsboom” te hangen welke al voor ons klaar stond in de onlangs geheel gerenoveerde parochiezaal.

Na kennismaking met elkaar hebben we Amerikaanse liederen gezongen die oorspronkelijk van Nederlandse afkomst zijn. De liederen zijn de voorgaande eeuwen meegenomen naar Amerika door ‘Pelgrim Vaders’. Dit waren Engelsen, die een tijd in Nederland (Leiden) doorbrachten voordat ze naar de Nieuwe Wereld vertrokken.
Tussen het zingen door konden de aanwezigen genieten van een authentieke Amerikaanse buffetmaaltijd welke ons goed liet smaken.
De avond werd afgesloten met koffie en gebak zodat een ieder na een gezellige avond met een goed gevulde maag naar huis terug kon keren.
De aanwezigen hebben een bijdrage van € 228,90 voor de Adventsactie in Burkino-Faso bij elkaar gebracht.

Pagina sluiten...