Digitale collecte

U bent het misschien al eens tegengekomen: het digitaal collecteren. Ook in ons Bisdom zijn er al verscheidene parochies die het digitaal collecteren hebben ingevoerd.
Door het Bisdom wordt de GIVT-app in het bijzonder aangemoedigd.
Ook onze parochie heeft onlangs besloten het digitaal collecteren met deze app in te voeren.
De GIVT-app is de meest gemakkelijke manier waarbij iedereen met een smartphone geld kan geven aan de kerk.     Snel naar handleiding GIVT > > >

Overal en altijd is dit mogelijk. Bijvoorbeeld vanuit de woonkamer, als u de online viering bekijkt, voor bijzondere projecten (restauratie, een ander orgel, actie), als spontane gift, etc.

Groot voordeel is ook dat u met de app op uw mobiel ook gewoon in de kerk tijdens de collecte kunt betalen zodat u geen contant geld meer bij u hoeft te hebben. Daarnaast is de GIVT-app goed beveiligd en kunt u uw giften bij een typefoutje altijd weer terug laten boeken.
De giften via de app worden ook duidelijk zichtbaar weergegeven op uw (al dan niet digitale) afschriften van uw bankrekening. Ook ontvangt u één keer per jaar een overzicht van uw giften via de GIVT-app zodat u dit kunt opnemen in uw belastingaangifte!

Een korte handleiding voor de installatie en gebruik van de GIVT-app is hieronder opgenomen.

Stap 1. De GIVT-app moet u eerst downloaden en installeren op uw smartphone; dit doet u voor een Iphone via de APPstore en voor de overige smartphones via GOOGLEPlay

Stap 2.
Start de app op uw telefoon, eerst moet u uw e-mailadres en een zelfverzonnen wachtwoord opgeven (om gebruik door onbevoegde personen te voorkomen). Daarna is de app direct geschikt om geld te geven, hoewel de registratie (zie hieronder in stap 4) nog moet worden afgerond.

Stap 3. De app vraagt dan om het bedrag dat u wilt geven in te toetsen; het minimum hiervoor is € 0,50. Klikt u dan op Volgende dan worden u een aantal mogelijkheden gepresenteerd. Het gemakkelijkste is om de 1e optie Collectemiddel aan te klikken.

NB Aan de collectemand is een sensor bevestigd, welke uw gift registreert.