Stille omgang

In de nacht van 21 op 22 maart a.s. is de jaarlijkse Stille Omgang in Amsterdam. Deze traditionele herdenking van het Mirakel van Amsterdam (1345) bestaat uit een massale stille processie door de binnenstad.
Evenals voorgaande jaren trok het evenement katholieke gelovigen uit het hele land.

Belangstellenden in het noordelijk bisdom kunnen aansluiten, evenals voorgaande jaren, door mee te gaan met een gezamenlijke bus langs diverse opstapplaatsen.

Zie onderstaande route.

In Emmeloord is een tussenstop voor een kop koffie/thee. We bidden en bezinnen samen in de bus. In Amsterdam vieren we om 22.15 uur de H. Mis in de RK kerk De Krijtberg. Aansluitend lopen we de route van de Stille Omgang, in verbondenheid met iedereen die meedoet en met hen die door gebed met ons verbonden zijn.

Busroute Groningen – Amsterdam

– 17.30 uur: Uithuizen, Kennedylaan 33.

– 18.00 uur: Hoofdstation Groningen.

– 19.00 uur: Heerenveen, parkeerplaats R.K. Kerk: Crackstraat 13.

– 19.30 uur: Joure, parkeerplaats voor McDonalds: Sewei 4.

– 20.20 uur: Emmeloord, Pastoor Koopmansplein 1.

In Emmeloord is de tussenstop met koffie/thee en een broodje. Dit is inbegrepen bij de prijs van € 22,00 per persoon voor deelname aan het hele programma. Meereizen vanaf Emmeloord kost €17,50!

Deelname is definitief na betaling op rekeningnummer: NL71 ABNA 0502 4889 64, t.n.v. A. Lukassen, o.v.v. ‘Stille Omgang 2020 – Naam en opstapplaats.’ Is internetbankieren voor u een probleem dan kunt u een mail sturen naar bovenstaand mailadres.

Speciaal Jongerenprogramma – car pool service

Voorafgaand aan de stille tocht is in de Amsterdamse Mozes en Aaronkerk een speciaal jongerenprogramma met Eucharistieviering. Voor geïnteresseerde jongeren heeft het Jongeren Platform van bisdom GL een car pool service opgezet die eerder vertrekt.
Vertrek vanuit Groningen is tussen 16.15 en 17.15 uur. Kosten € 20, — pp.
Opgave voor 16 maart a.s. bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (contact: Marieke de Winter). Meer info: www.sojongeren.nl