Deze website gebruikt cookies !

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt en voor de webstatistieken.

­

Palmtakken

In het weekend voorafgaande aan Aswoensdag,  22 en 23 februari, willen we u uitnodigen om de oude palmtakjes mee te nemen naar de kerk en ze te deponeren in de daarvoor gereedstaande mand.

Deze takjes zullen gebruikt worden voor het verkrijgen van de as voor Aswoensdag.

Nu de feestelijkheden van kerstmis en oud en nieuw achter ons liggen kijken we weer vooruit en zien dat eind februari de Veertigdagentijd gaat beginnen; de voorbereidingstijd op Pasen. Deze periode begint altijd met Aswoensdag dit jaar op 26 februari a.s.


Tijdens deze viering worden de oude palmtakjes, welke in 2019 met Palmzondag zijn gewijd, verbrandt. Onze hoofden worden ermee getekend als herinnering dat we uit stof geboren zijn en tot stof zullen terugkeren. Het ontvangen van het askruisje is ook het teken waarmee we aan willen geven de boetetijd, de tijd van inkeer, de tijd van voorbereiding op Pasen serieus willen ingaan. We willen kijken naar ons eigen leven, onze staan en gaan en indien nodig krijgen we de uitnodiging om ons om te keren en onze levensweg te vervolgen in het voetspoor van Jezus Christus.
Pagina sluiten > > > 

 

­