Bonifatiuspenning

Op de feestdag van onze patroon de Heilige Willibrord, 10 november j.l. zijn onze parochianen Arie Schippers en Marianne, zijn echtgenote, in het zonnetje gezet.

Arie ontving, namens de bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden, uit handen van pastoor Peter Wellen de Bonifatiuspenning, een bronzen legpenning en een oorkonde. Marianne werd een grote bos bloemen overhandigd als dank voor haar jarenlange ondersteuning. Want zonder haar support zou het vele vrijwilligerswerk van Arie onmogelijk zijn geweest.

De penning is bedoeld voor vrijwilligers die zich gedurende langere tijd, op bijzondere wijze en op verschillende gebieden hebben ingezet voor de groei en bloei van de Rooms-Katholieke Kerk in Noord-Nederland en in dit geval in het bijzonder voor de parochiegemeenschap van Sint Willibrord in Beilen.

Wat heeft Arie de afgelopen tientallen jaren voor de Willibrordgemeenschap gedaan? Of misschien beter gezegd wat heeft hij niet gedaan!
Arie was jarenlang penningmeester van het kerkbestuur, koster, koorzanger, onderhoud kerkgebouw, beheerder van de vele activiteiten in de parochiezaal, PCI vertegenwoordiger, lid van de werkgroep kerst- en zangdiensten enz. enz.

Na de Eucharistieviering zijn we voor de viering van de parochiedag naar het nabijgelegen Zalencentrum Muller getogen waar ons koffie en een heerlijk lunchbuffet wachtte. Ook hebben we liederen gezongen en onder leiding van Linda Bridges Karr een grote Willibrordquiz gespeeld.

Naar fotoalbum > > >