Een tijd van blijde verwachting is aangebroken; de tijd van Advent. Het is fijn in deze periode gevraagd te worden om uw pastoresteam te komen versterken.

In de afgelopen weken zijn er al wat contacten geweest met alle 3 locaties en het voelt heel welkom.

Wellicht vraagt u zich af: wie is zij?

Laat ik me dus maar voorstellen.
Mijn naam is Alie Maria de Lange, geboren als jongste in een gezin van 3 kinderen te Heerenveen. Mijn eerste opleiding is als onderwijzeres en zodanig heb ik enkele jaren voor de klas gestaan. Daarna ben ik theologie gaan studeren aan de universiteit te Utrecht. Daarbij heb ik stage gelopen bij de Zuster van de Stad Gods te Hilversum; en daarna bij de Franciscanen in de parochie te Wolvega. Een fijne leerzame tijd.

De eerste aanstelling als pastoraal werkster was in Leeuwarden aan de Bonifatiuskerk. Veel ouderenzorg en liturgie als werkzaamheden. Daarna verplaatst naar de oostkant van de stad in de nieuwbouwwijk bij de Franciscus-kerk. Een geweldige tijd van ouderenpastoraat, school en oecumene in de buitendorpen.
Na een lange periode aldaar overgeplaatst door het bisdom naar de parochies Steggerda en Frederiksoord. Na de fusie kwamen daar Wolvega en Heerenveen bij.
Het is hier wederom een goede tijd van werken geweest op het gebied van ouderenzorg, school liturgie en oecumene

Het is fijn om nu in een nieuwe parochie te mogen beginnen. Van harte hoop ik u allen de komende tijd beter te leren kennen en graag ontvang ik daarbij uw steun bij mijn werkzaamheden. Gezien mijn leeftijd ga ik voorlopig 50% werken en blijf ik woonachtig te Wolvega.

Uw pastoraal werkster Alie M. de Lange