Diaconale leerroute

Diaconaal werk betekent dienst aan mensen vanuit gelovige inspiratie.

Gelovigen moeten zich niet opsluiten in hun kerken, maar de wereld intrekken…,
Dat God ons liefheeft is een feest. Met die liefde in ons moeten we de wereld intrekken en mensen
ontmoeten.’’ zegt Paus Franciscus.
Maar hoe ga je dat doen? Hoe wordt het concreet?

De nieuwe Diaconale Leerroute voor vrijwilligers en PCI-bestuurders helpt mee diaconaal werk van parochies op te bouwen. De cursus wordt aangeboden door het bisdom onder de vlag van de Bonifatius Academie en loopt van februari 2020 tot november 2021.

Opzet leerroute
Het eerste semester begint op zaterdag 8 februari 2020 en bestaat uit 5 bijeenkomsten.
Het 1e semester gaat in op het belang van diaconie voor de kerk en voor de samenleving en welke diaconale werkvelden er zijn. U leert zorgvuldig kijken naar wat behoeftes zijn, met respect voor grenzen van de ander en van uzelf. De praktijk in de parochie staat centraal in het 2e en 3e semester. U krijgt hulp bij het stap voor stap opzetten van een diaconaal project. In de cursusgroep worden projecten onderling besproken, naast verdieping tijdens thematische bijeenkomsten. Het 4e semester kijkt naar resultaten en impact op alle betrokkenen.

De cursusdata van het eerste semester zijn resp. 8 februari (zaterdag), 24 februari (maandag), 17 maart (dinsdag), 2 april (donderdag) en 18 april (zaterdag).

Aanmelding graag zo spoedig mogelijk bij het bisdom: Lisette Winter (050-4065888). Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of cursusleider Agaath Erich (donderdags, 050-4065869). Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.