Deze website gebruikt cookies !

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt en voor de webstatistieken.

­

Franciscanessenklooster van Thuine

Een afwisselend en inspirerend weekend op 25-27 oktober a.s. in het Franciscanessenklooster van Thuine in Duitsland.
Bedoeld voor  17- tot 35 jarigen, binnen en buiten het bisdom, die zich oriënteren op  roeping voor het priesterschap, intrede in een klooster en bijbehorende levensvragen als katholiek gelovige in deze tijd. Er zijn gesprekken in groepsverband naast onderlinge ontmoeting tijdens  gezamenlijke maaltijden,  vieringen in de kloosterkerk en gezellige nazit.

 Op vrijdag(avond), zaterdag en zondag zijn er ook ontmoetingen met speciale gasten over  hun roeping: twee zusters Franciscanessen, een priester die van elders naar Nederland kwam, en de getuigenis van een katholiek echtpaar.
Op zondag is een eucharistieviering en ontmoeting met bisschop Ron van den Hout. 

Programma
Overnachting en maaltijden vinden plaats in het gastenverblijf van het Franciscanessenklooster.  Aanvang programma:  vrijdagavond 25 oktober 17.00-18.30 uur: aankomst in het Franciscanessenklooster met aansluitend avondeten.  Einde programma:  zondagmiddag 27 oktober  vanaf 15.00 uur, na gezamenlijke eucharistieviering, lunch en afscheid. 

Kosten
Er wordt een eigen bijdrage van € 40 gevraagd. Mocht dit een probleem zijn dan kun je dat gerust aangeven. Speciale wensen aangaande het eten, bv. dieet of vegetarisch, graag vooraf aangeven.

Meer details over de locatie,  gezamenlijk reizen (carpoolen; NS) en  het weekendprogramma: ga naar onze website www.bisdomgl.nl.

Opgave
Pastoor Tjitze Tjepkema (Coevorden), M 06 – 11273673. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Pagina sluiten > > >

 

Over onze parochie

De RK parochie Heilige Drie-eenheid is op 1 januari 2016 ontstaan uit de samenvoeging van de voormalige parochies St. Stephanus te Meppel, Onze Lieve Vrouw Visitatie te Hoogeveen en Sint Willibrord te Beilen en omvat de regio Midden- en Zuidwest-Drenthe.
Als geloofsgemeenschap willen we ons profileren als een open, gastvrije en diaconale kerk. Een kerk die niet alleen als vierende geloofsgemeenschap samenkomt, maar ook naar buiten is gericht met oog voor noden zowel in de naaste omgeving als op kwetsbare plekken elders in de wereld.
Wij laten ons inspireren door God, die is Vader, Zoon en Heilige Geest. In die gemeenschap van God ervaren we de kernwaarden van onze parochie: beweging, verbinding en gelijkwaardigheid, uitgedrukt in het logo van onze parochie.

Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen!

 

 

­