Deze website gebruikt cookies !

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt en voor de webstatistieken.

­

In het seizoen 2018-2019 heeft de Diocesane Werkgroep voor Liturgie de basiscursus ‘Kerkelijk jaar en liturgie,’ aangeboden. Velen hebben in Wolvega aan deze cursus deelgenomen.

In het najaar van 2019 start de werkgroep met een vervolg op deze cursus.

Omdat het een voortzetting van de basiscursus is willen we nu de focus richten op enkele liturgische onderwerpen. De viering van de Eucharistie, bij velen bekend, zal dan het venster zijn waardoor we naar de liturgie kijken. Aan de hand van de 4-voudige indeling van de Eucharistieviering zullen o.a. thema’s als de H. Schrift in de liturgie, de kerk als gebouw en mystiek lichaam, liturgie en muziek, de geloofsbelijdenis en andere liturgische vieringen aan bod komen. De avonden zullen weer in Wolvega worden gegeven.

 

De cursus is vanaf dit jaar onderdeel van de Bonifatiusacademie, het vormingsprogramma van ons bisdom Groningen-Leeuwarden.

 

Een eerdere deelname aan de basiscursus is géén vereiste. Voor wie de vroegere Kadercursus Liturgie heeft gevolgd zal veel bekends horen. Pastoor Victor Maagd, Ann Dikhoff-Pollmann, pastor José Lange en pastor Arjen Jellema zullen in afwisseling de avonden verzorgen. Als cursusboek zal de werkgroep een reader samenstellen met interessante artikelen. De deelnamekosten bedragen € 25,-. Voor méér informatie en een folder kunt u contact opnemen met pastoor Victor Maagd, 0527 – 61 20 61 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bijeenkomst 1

De kerk, huis van stenen, huis van mensen

25 september 2019                   

o.l.v. pastoor V.Maagd     
         

Bijeenkomst 2.             

Liturgie en muziek

15 oktober 2019                         

o.l.v. mv. A. Dikhoff-Pollmann               

             

Bijeenkomst 3.
Openingsriten

20 november 2019                     

o.l.v. pastor A.Jellema

 

Bijeenkomst 4.               

Viering van het Woord

15 januari 2020            

o.l.v. pastoor V.Maagd              

 

Bijeenkomst 5.               

Geloofsbelijdenis

19 februari 2020          

o.l.v. pastor J.Lange                   

Bijeenkomst 6.               

Viering van de Eucharistie

18 maart 2020              

o.l.v. pastor A.Jellema

                           

Bijeenkomst 7.

Slotriten en wegzending          

22 april 2020                 

o.l.v. pastor J. Lange

 DEELNAMEKOSTEN

De deelname kosten bedragen €25,-. Dit is een bijdrage in de kosten van het cursusboek, dat u ontvangt, en de faciliteiten waar we gebruik van maken. 

 

PLAATS EN TIJD

De bijeenkomsten zijn van 20.00 u. tot 22.00 u.

Zij vinden plaats in: Parochiehuis Wolvega, Lycklamaweg 12, 8471 JX Wolvega

 

INFORMATIE

Voor méér informatie kunt u contact opnemen met pastoor Victor Maagd,

0527 – 61 20 61 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deelnemers vragen wij zich uiterlijk voor 13 september 2019 op te geven bij:
Bisdom Groningen-Leeuwarden, Afdeling Pastorale Dienstverlening,
Ubbo Emmiussingel 79, 9711 BG Groningen, tel: 050-4065888. Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pagina sluiten > > >

Over onze parochie

De RK parochie Heilige Drie-eenheid is op 1 januari 2016 ontstaan uit de samenvoeging van de voormalige parochies St. Stephanus te Meppel, Onze Lieve Vrouw Visitatie te Hoogeveen en Sint Willibrord te Beilen en omvat de regio Midden- en Zuidwest-Drenthe.
Als geloofsgemeenschap willen we ons profileren als een open, gastvrije en diaconale kerk. Een kerk die niet alleen als vierende geloofsgemeenschap samenkomt, maar ook naar buiten is gericht met oog voor noden zowel in de naaste omgeving als op kwetsbare plekken elders in de wereld.
Wij laten ons inspireren door God, die is Vader, Zoon en Heilige Geest. In die gemeenschap van God ervaren we de kernwaarden van onze parochie: beweging, verbinding en gelijkwaardigheid, uitgedrukt in het logo van onze parochie.

Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen!

 

 

­