Deze website gebruikt cookies !

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt en voor de webstatistieken.

­

Veilingartikelen

Op zondag 16 juni, parochiedag Heilige Drie-eenheid, hebben wij het jaar "Kunst van Barmhartigheid" afgesloten.
De kunstwerken die het afgelopen jaar zijn gemaakt in het kader van de Kunst van de Barmhartigheid zijn zondag geveild en de opbrengst gaat naar drie goede doelen.

De veiling onder leiding van Harry Bulthuis verliep prima. Er waren 17 kavels van schilderijen, 5 kavels van gedichten, 4 kavels van glaswerk en daarnaast retro kussens, omslagdeken en kandelaars.

Tevens was er door de verschillende werkgroepen in de parochie gewerkt aan het maken van kaarsen, briefkaarten en onderzetters.

De totale opbrengst was € 1400,00.

Dit was een fantastisch resultaat en hier kunnen wij 3 goede doelen mee steunen. Dit zijn de Voedselbank in Beilen, Stichting Leergeld en Hoogeveen en het Alzheimer café in Meppel.

Wij kunnen terug kijken op een mooi jaar, waarin de diaconie bijzonder voor het voetlicht is gekomen.

Later zullen wij iets meer schrijven over het verloop van het gehele diaconale jaar Kunst van Barmhartigheid.

Harry Helmich
 

Pagina sluiten > > >

Over onze parochie

De RK parochie Heilige Drie-eenheid is op 1 januari 2016 ontstaan uit de samenvoeging van de voormalige parochies St. Stephanus te Meppel, Onze Lieve Vrouw Visitatie te Hoogeveen en Sint Willibrord te Beilen en omvat de regio Midden- en Zuidwest-Drenthe.
Als geloofsgemeenschap willen we ons profileren als een open, gastvrije en diaconale kerk. Een kerk die niet alleen als vierende geloofsgemeenschap samenkomt, maar ook naar buiten is gericht met oog voor noden zowel in de naaste omgeving als op kwetsbare plekken elders in de wereld.
Wij laten ons inspireren door God, die is Vader, Zoon en Heilige Geest. In die gemeenschap van God ervaren we de kernwaarden van onze parochie: beweging, verbinding en gelijkwaardigheid, uitgedrukt in het logo van onze parochie.

Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen!

 

 

­