Gerardus Majella

Op zondag 23 juni a.s. om 10.30 uur start de jaarlijkse Gerardus Majella bedevaart met de Eucharistieviering in het kerkenbos (ligt naast de begraafplaats) van Barger-Oosterveld en aansluitend de processie met het Heilig Sacrament en de reliek van Gerardus.
De bedevaart valt dit jaar samen met het Hoogfeest van het Heilig Sacrament van het Lichaam en Bloed van Christus, kortweg Sacramentsdag genoemd.

Thema

Als thema is gekozen “Geeft gij hun maar te eten”. Het wijst op de opdracht van Jezus aan de apostelen, voorafgaand aan het verhaal van de wonderbaarlijke broodvermenigvuldiging. Deze opdracht is door Gerardus Majella heel letterlijk genomen. Hij wordt vaak afgebeeld met aan zijn rechterzijde een kind dat brood van hem ontvangt.
Pater Dorus Wubbels m.h.m., oud-pastoor van onze parochie, zal voorgaan bij de viering van de eucharistie.

Na de viering en processie is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn op het kerkplein.

Splitting 142, 7826 CT Emmen (Barger-Oosterveld).