Parochie Heilige Drie-eenheid

In mijn vorige parochies gaf ik jaarlijks de cursus: “Katholiek, zo gek nog niet!
Ook voor onze parochie zou ik deze cursus in het seizoen 2019 - 2020 graag willen starten. Het gaat om ongeveer 10 bijeenkomsten die eens in de twee weken plaats zullen vinden.

De cursus is voor mensen die meer willen weten van het katholieke ge­loof en voor mensen die zich voor willen be­reiden op een mogelijke toetreding tot de ka­tholieke kerk.

De onderwerpen die zoal aan bod komen zijn

• historische inleiding ontstaan van de kerk tot op vandaag;
  • kerkelijk jaar met rituelen en symbolen;
  • de bijbel;
  • geloofsbelijdenis;
  • Maria;
  • de zeven sacramenten;
  • rondleiding door de kerk en sacristie.

Waar de bijeenkomsten gepland gaan worden is afhankelijk van de aanmeldingen. Op welke avond deze bijeenkomsten zullen zijn gaat in goed overleg met de deelnemers. De eerste avond staat gepland op donderdag 5 september 2019 om 19.30 uur in de parochiezaal van Hoogeveen.

Om inzicht te krijgen of er belangstelling is voor deze bijeenkomsten vraag ik u zich aan te melden voor 1 juli a.s. bij pastoor Peter Wellen, Blankenslaan Oost 2a, 7901 BE Hoogeveen, tele­foon 0528-262756 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Weet dat u van harte welkom bent.
Zijn er nog vragen aarzel niet om con­tact op te nemen.

pastoor Peter Wellen