Deze website gebruikt cookies !

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt en voor de webstatistieken.

­

Parochie Heilige Drie-eenheid

In mijn vorige parochies gaf ik jaarlijks de cursus: “Katholiek, zo gek nog niet!
Ook voor onze parochie zou ik deze cursus in het seizoen 2019 - 2020 graag willen starten. Het gaat om ongeveer 10 bijeenkomsten die eens in de twee weken plaats zullen vinden.

De cursus is voor mensen die meer willen weten van het katholieke ge­loof en voor mensen die zich voor willen be­reiden op een mogelijke toetreding tot de ka­tholieke kerk.

 

De onderwerpen die zoal aan bod komen zijn

  • historische inleiding ontstaan van de kerk tot op vandaag;
  • kerkelijk jaar met rituelen en symbolen;
  • de bijbel;
  • geloofsbelijdenis;
  • Maria;
  • de zeven sacramenten;
  • rondleiding door de kerk en sacristie.

 

Waar de bijeenkomsten gepland gaan worden is afhankelijk van de aanmeldingen. Op welke avond deze bijeenkomsten zullen zijn gaat in goed overleg met de deelnemers. De eerste avond staat gepland op donderdag 5 september 2019 om 19.30 uur in de parochiezaal van Hoogeveen.

Om inzicht te krijgen of er belangstelling is voor deze bijeenkomsten vraag ik u zich aan te melden voor 1 juli a.s. bij pastoor Peter Wellen, Blankenslaan Oost 2a, 7901 BE Hoogeveen, tele­foon 0528-262756 of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Weet dat u van harte welkom bent.
Zijn er nog vragen aarzel niet om con­tact op te nemen.

pastoor Peter Wellen
Pagina sluiten > > >

Over onze parochie

De RK parochie Heilige Drie-eenheid is op 1 januari 2016 ontstaan uit de samenvoeging van de voormalige parochies St. Stephanus te Meppel, Onze Lieve Vrouw Visitatie te Hoogeveen en Sint Willibrord te Beilen en omvat de regio Midden- en Zuidwest-Drenthe.
Als geloofsgemeenschap willen we ons profileren als een open, gastvrije en diaconale kerk. Een kerk die niet alleen als vierende geloofsgemeenschap samenkomt, maar ook naar buiten is gericht met oog voor noden zowel in de naaste omgeving als op kwetsbare plekken elders in de wereld.
Wij laten ons inspireren door God, die is Vader, Zoon en Heilige Geest. In die gemeenschap van God ervaren we de kernwaarden van onze parochie: beweging, verbinding en gelijkwaardigheid, uitgedrukt in het logo van onze parochie.

Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen!

 

 

­