Mariakapel

Op 10 juni om 15.00 uur, 2e Pinksterdag, gaat onze Bisschop Van den Hout voor in de jaarlijkse Mariavesper van de R.K. geloofsgemeenschap St. Willehadus behorende bij de parochie Maria Hertogin van Drenthe. Aansluitend is er de traditionele processie door de tuinen van de kerk, die ons brengt bij de bedevaartskapel van Maria Hertogin van Drenthe bij de naastgelegen parochiekerk. Aldaar wordt de vesper afgesloten en dan is er tijd voor koffie/thee.

Deze Mariavesper wordt ook dit jaar weer bijzonder. Niet alleen omdat onze bisschop voorgaat in de Vesper, maar ook omdat er aandacht wordt besteed aan andere Maria-bedevaartplaatsen. Bij goed weer zal dat rond onze eigen Mariakapel zijn.
De aanzet hiervoor komt door de uitgave van een boek over 10 bekende- en minder bekende bedevaartplaatsen van Maria. In dit boek, met de titel ‘Maria de Moeder van iedereen’, samengesteld en geschreven door journalist Paul Spapens uit Tilburg, wordt ook aan onze Maria Hertogin van Drenthe ruimschoots aandacht besteedt.

Het wordt dus weer een bijzondere feestdag op het feest van Maria Moeder van de kerk en Moeder van iedereen!

U bent van harte uitgenodigd bij onze Mariavesper 2019 op tweede Pinksterdag op 10 juni om 15.00 uur in Emmer Compascuum, Hoofdkanaal OZ 82.
Pagina sluiten . . .

De RK parochie Heilige Drie-Eenheid is op 1 januari 2016 ontstaan uit de samenvoeging van de voormalige parochies St. Stephanus te Meppel, Onze Lieve Vrouw Visitatie te Hoogeveen en Sint Willibrord te Beilen en omvat de regio Midden- en Zuidwest-Drenthe.