Deze website gebruikt cookies !

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt en voor de webstatistieken.

­

Roepingenzondag

De landelijke oproep van deze zondag is een oproep aan ons allen. Voor inzet en gebed, dat er mensen blijven die zich geroepen voelen om als priester, pastoraal werker, diaken en religieuze zich in te zetten voor kerk en geloof. Alsook voor bruidsparen die hun huwelijk kerkelijk willen laten inzegenen.

Op 25-27 oktober a.s. is er voor jongeren (18-35 jaar) een roepingenweekend in het klooster Thuine (Duitsland) in aanwezigheid van bisschop Ron van den Hout. Meer informatie over het roepingenweekend in Thuine volgt nog.


Wat kunt u doen?

* Wees zelf actief: ieder van ons is door God geroepen dienstbaar te zijn voor Kerk en samenleving.

* Stimuleer anderen: bouw mee aan geloofsgemeenschappen waarin mensen zich uitgenodigd voelen. Spreek over de mogelijkheid priester, diaken, pastoraal werker of kloosterling te worden.

* Bid allen dat mensen een kerkelijk ambt blijven kiezen.

* Ondersteun opleidingen in het bisdom financieel: uw bijdrage is belangrijk. Een gift kunt u overmaken op rekeningnummer

NL94 INGB 0650 2508 26 t.n.v. Fonds Priesteropleiding Bisdom Groningen-Leeuwarden.

Meer info over diocesane opleidingen: kijk op www.bisdomgl.nl/roepingen. Of: www. roepingenzondag.nl.
Contactpersoon Roepingenweekend bisdom GL: pastoor Tjitze Tjepkema (Coevorden). E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  Mobiel: 06 – 11 273 673.

 

 Gebed om je roeping te ontdekken

Geduldige God, U roept mij in de stilte van uw Woord in het gebeuren van alledag in het gezicht naast mij.

U fluistert, wacht op mij op mijn antwoord op mijn inzet op mijn uitgaan naar U.

Als ik aarzel, spreekt U mij opnieuw toe in mensen dichtbij en veraf, allerlei slag: in Abraham, Mozes, Elia, Maria, Martha in Jezus Christus, uw gelaat, uitgegaan om ons te zoeken tot het uiterste is gegaan om ons te brengen tot U.

Bewerk mijn hart: dat het horen mag, Breek min hart: dat het uitstromen mag,

Genees mijn hart: dat het verbinden mag, Bevrijd mijn hart: dat ik mij geven mag aan U.

Tekst: Zr. Maria Verstraeten OSB, abdis Onze Lieve Vrouwe Abdij – Oosterhout.

Uit: ‘Sluit je aan, Twaalf gebeden om roepingen’, bisdom Groningen-Leeuwarden, 2018.
Pagina sluiten > > >

Over onze parochie

De RK parochie Heilige Drie-eenheid is op 1 januari 2016 ontstaan uit de samenvoeging van de voormalige parochies St. Stephanus te Meppel, Onze Lieve Vrouw Visitatie te Hoogeveen en Sint Willibrord te Beilen en omvat de regio Midden- en Zuidwest-Drenthe.
Als geloofsgemeenschap willen we ons profileren als een open, gastvrije en diaconale kerk. Een kerk die niet alleen als vierende geloofsgemeenschap samenkomt, maar ook naar buiten is gericht met oog voor noden zowel in de naaste omgeving als op kwetsbare plekken elders in de wereld.
Wij laten ons inspireren door God, die is Vader, Zoon en Heilige Geest. In die gemeenschap van God ervaren we de kernwaarden van onze parochie: beweging, verbinding en gelijkwaardigheid, uitgedrukt in het logo van onze parochie.

Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen!

 

 

­