Het Drents Opuskoor zingt  in de Goede week op woensdag 17 april om 20.00 uur in de RK Sint Willibord kerk in Beilen een Passieconcert.
Onder inspirerende leiding van dirigente Marijke Beute zingt het koor een mooi repertoire gewijd aan de lijdenstijd.

Naast prachtige muziek zijn er ook enkele gedichten te beluisteren waarin het lijden en de roep om vrede centraal staan. Ook worden er 6 prachtige liederen worden ten gehore gebracht.
Onder meer:
• "Stabat Mater" van J.G. Rheinberger (dit wordt in zijn geheel gezongen). De vertaling, van Willem Wilmink, wordt in dichtvorm gelezen;
• "Locus Iste" van A.Bruckner;
• "Verleih uns Frieden" van F.Mendelssohn.

Enkele solo`s worden gezongen door Marijke Beute o.a. uit de Messiah van G.F.Handel ”He was despised”. En uit de Mattheus Passion van J.C.Bach, ”Konnen Tranen meiner wangen”.

Het is muziek die je raakt en bezielt!!

Entree: 7.50 €
Adres: RK Sint Willibrordkerk, Hekstraat 40, Beilen (tegenover de kerk is voldoende parkeerruimte).

“ Ecce quomodo moritur justus “ (Jesaja 57-1-2).
Zie hoe de rechtvaardige sterft en niemand neemt het ter harte.
De rechtvaardigen worden weggenomen en niemand slaat er acht op.

In het gezicht van de ongerechtigheid wordt de rechtvaardige weggenomen,
En in vrede zal zijn nagedachtenis zijn.
In vrede is zijn rustplaats bereid en in Sion is zijn woning.”
J Gallus.