Na de viering van 6 januari is in Hoogeveen meegedeeld, dat Ria Meinders terugtreed als voorzitter van de locatieraad en dat Hans Bertels nu het voorzitterschap overneemt. (Formeel: per 1 januari 2019).

Ter gelegenheid daarvan werd aan Ria de Bonifatiuspenning uitgereikt als erkenning voor de tientallen jaren, dat zij voor de Geloofsgemeenschap van Hoogeveen bijzonder veel activiteiten heeft verricht.
Ook haar hulp bij de inburgering van pastoor Okonek werd daarbij genoemd.
Tevens kregen zij en Hans Bertels een bos bloemen uitgereikt.
Na de viering begon de traditionele nieuwjaarsreceptie waar iedereen Ria kon feliciteren en kennismaken met Hans Bertels.