AVG

In de Europese Unie geldt vanaf 25 mei 2018 één regeling voor de omgang met persoonsgegevens. Deze nieuwe wet wordt wel de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) genoemd.

De AVG noodzaakt organisaties die persoonsgegevens verwerken om extra goed na te denken over de vraag: Wat registreren we van wie? Met welke reden? Voor hoe lang?

Ook onze parochie heeft hier mee te maken, onder meer voor onze ledenadministratie, kerkbijdrage, abonnementen, publicaties op de website en in de parochiebladen.
De gezamenlijke bisdommen hebben de parochies bijzonder bijgestaan en voorbereid op de AVG.
Zo zijn er nieuwe programma’s ingevoerd voor de ledenadministratie, voor de financiële administratie en de administratie voor het beheer van de kerkhoven.
Ook de nodige documenten zijn door de bisdommen voorbereid om door de parochies te gebruiken.
Voor intern gebruik kunnen we verschillende handleidingen inzien voor o.m. voor de parochiewebsite, het parochieblad, foto’s en e-mail en digitale bestanden.

Het Algemeen Reglement voor parochies en onze Privacyverklaring is te lezen op onze website: www.parochie-drieeenheid.nl/AVG/persoonsgegevens.
Pagina sluiten...

230x230-1 Hoe gaat onze parochie om met persoonsgegevens ?