Deze website gebruikt cookies !

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt en voor de webstatistieken.

­

Synagoge Zuidlaren

Op donderdag 18 oktober is de 13e synagogelezing te Zuidlaren. Het thema van deze lezing, ‘Christenen en het probleem van het antisemitisme’, is gekozen in relatie tot het toenemende antisemitisme in de wereld.

Antisemitisme is een van de zwarte bladzijden uit de geschiedenis van het christendom. Door de eeuwen heen zijn joden afgeschilderd als godsmoordenaars en duivelskinderen, en groeiden zij uit tot de stereotiepe ‘ander’ waartegen christenen zich afzetten.
Hoe zijn deze negatieve beelden van joden precies ontstaan?
Waarom uitten zoveel kerkvaders en theologen zich in zulke scherpe bewoordingen over joden?
In deze lezing gaan we op zoek naar antwoorden en zullen we erachter komen dat de positie van joden binnen het christendom steeds een belangrijk punt vormde om de eigen identiteit te formuleren.

De lezing wordt gehouden door dr. Bart Wallet, historicus en hebraïcus, verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.

U bent van harte welkom in de synagoge van Zuidlaren, Zuiderstraat 1.
De avond begint om 20.00 uur en kost € 7,- p.p.
Omdat de capaciteit beperkt is (maximaal 60 personen) doet u er goed aan vooraf een plaats te reserveren via onze website, www.kerkenisraelnoord.nl of tel. 0521 590 663.
Pagina sluiten...


 

230x230-1 Synagogelezing in Zuidlaren

Over onze parochie

De RK parochie Heilige Drie-eenheid is op 1 januari 2016 ontstaan uit de samenvoeging van de voormalige parochies St. Stephanus te Meppel, Onze Lieve Vrouw Visitatie te Hoogeveen en Sint Willibrord te Beilen en omvat de regio Midden- en Zuidwest-Drenthe.
Als geloofsgemeenschap willen we ons profileren als een open, gastvrije en diaconale kerk. Een kerk die niet alleen als vierende geloofsgemeenschap samenkomt, maar ook naar buiten is gericht met oog voor noden zowel in de naaste omgeving als op kwetsbare plekken elders in de wereld.
Wij laten ons inspireren door God, die is Vader, Zoon en Heilige Geest. In die gemeenschap van God ervaren we de kernwaarden van onze parochie: beweging, verbinding en gelijkwaardigheid, uitgedrukt in het logo van onze parochie.

Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen!

 

 

­