Synagoge Zuidlaren

Op donderdag 18 oktober is de 13e synagogelezing te Zuidlaren. Het thema van deze lezing, ‘Christenen en het probleem van het antisemitisme’, is gekozen in relatie tot het toenemende antisemitisme in de wereld.

Antisemitisme is een van de zwarte bladzijden uit de geschiedenis van het christendom. Door de eeuwen heen zijn joden afgeschilderd als godsmoordenaars en duivelskinderen, en groeiden zij uit tot de stereotiepe ‘ander’ waartegen christenen zich afzetten.
Hoe zijn deze negatieve beelden van joden precies ontstaan?
Waarom uitten zoveel kerkvaders en theologen zich in zulke scherpe bewoordingen over joden?
In deze lezing gaan we op zoek naar antwoorden en zullen we erachter komen dat de positie van joden binnen het christendom steeds een belangrijk punt vormde om de eigen identiteit te formuleren.

De lezing wordt gehouden door dr. Bart Wallet, historicus en hebraïcus, verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.

U bent van harte welkom in de synagoge van Zuidlaren, Zuiderstraat 1.
De avond begint om 20.00 uur en kost € 7,- p.p.
Omdat de capaciteit beperkt is (maximaal 60 personen) doet u er goed aan vooraf een plaats te reserveren via onze website, www.kerkenisraelnoord.nl of tel. 0521 590 663.
Pagina sluiten...

230x230-1 Synagogelezing in Zuidlaren