Geloven nu

Hoe doe je dat? Hoe sta jij in je geloof? Hoe bevalt je dat?

In februari en maart wordt er in de geloofsgemeenschap Sint Willibrord Beilen weer een cyclus Geloven Nu georganiseerd.

Wat is Geloven Nu? Het is geen methode of cursus - maar toch steek je er veel van op.

Het is geen school - maar toch zijn er veel verschillende groepen met een inleider. En die groepen zijn geen ‘praatgroepen’ - maar toch wordt er gepraat. Bijbelverhalen staan centraal, maar het gaat over het heden.

In elk van de acht bijeenkomsten gaan deelnemers aan de hand van een Bijbeltekst in gesprek over zaken die er toe doen in hun leven. Daarmee biedt Geloven Nu een kans om uit de jachtige wereld te stappen en af te dalen naar een ander niveau. Een niveau waarop werkelijke ontmoeting kan plaatsvinden met de ander en daarmee met de Ander, God.
De methode biedt veel ruimte om vrijuit en aandachtig de eigen en andermans levensvisie te verkennen. Niet catechese maar geloofscommunicatie is het eerste doel. Deze cyclus staat in het teken van het thema ‘Verrassende wendingen’ met onderwerpen als: de Kaänitische vrouw, Amos, familie, Psalm 139, het proces tegen Jezus, de profeet Jeremia en over de zeven Franse monniken die in 1996 omkwamen in Algerije.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op zondagavond 3 februari. Alle bijeenkomsten zijn ook op de zondagavond:

3 februari: Bijeenkomst 1 - Over mensen en goden

10 februari: Bijeenkomst 2 - De aanhouder wint

17 februari: Bijeenkomst 3 - Zakkenvullers!

24 februari: Bijeenkomst 4 - Wie zijn mijn moeder en mijn broers?

3 maart: Bijeenkomst 5 - Meesterwerk

10 maart: Bijeenkomst 6 - Gegroet, koning!

17 maart: Bijeenkomst 7 - Als je spreekt namens God

24 maart: Bijeenkomst 8 - Piekervaring

Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.
(Voorafgaande aan de eerste bijeenkomst is er om 16.30 uur de gelegenheid om samen de film Des Hommes et des Dieux te bekijken. Daarna delen we een lichte maaltijd van soep en brood).

Deelname is voor de gehele serie, niet voor afzonderlijke bijeenkomsten. De kosten voor het leesmateriaal zijn € 15,-- (maar dit mag geen reden zijn om niet mee te kunnen doen).

Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met: