Geloven nu

Hoe doe je dat? Hoe sta jij in je geloof? Hoe bevalt je dat?

In oktober en november wordt er in de geloofsgemeenschap van Sint Willibrord Beilen weer een cyclus Geloven Nu georganiseerd.

Wat is Geloven Nu? Het is geen methode of cursus - maar toch steek je er veel van op. Het is geen school - maar toch zijn er veel verschillende groepen met een inleider. En die groepen zijn geen ‘praatgroepen’ - maar toch wordt er gepraat. Bijbelverhalen staan centraal, maar het gaat over heden.

In elk van de acht bijeenkomsten gaan deelnemers aan de hand van een Bijbeltekst in gesprek over zaken die er toe doen in hun leven. Daarmee biedt Geloven Nu een kans om uit de jachtige wereld te stappen en af te dalen naar een ander niveau. Een niveau waarop werkelijke ontmoeting kan plaatsvinden met de ander en daarmee met de Ander, God.

De methode biedt veel ruimte om vrijuit en aandachtig de eigen en andermans levensvisie te verkennen. Niet catechese maar geloofscommunicatie is het eerste doel.

Deze cyclus staat in het teken van Bijbelteksten gekozen aan de hand van de Geloofsbelijdenis. De bijeenkomsten gaan dus over God, schepper en vader, Christus, lijden en dood, verrijzenis, oordeel en vergeving.

Bijeenkomsten
De eerste bijeenkomst vindt plaats op zondagavond 14 oktober, met een inleiding en een thema-presentatie over frère Roger van Taizé.
De overige bijeenkomsten zijn op de donderdagavond:
•  18 oktober: Familieverhoudingen (Ik geloof in God de almachtige vader),
Romeinen 8,14-17
•  25 oktober: U bouwt op de wateren uw hoge zalen (Schepper van hemel
en aarde), Psalm 104
•  1 november: Er is een kindeke (Die ontvangen is van de heilige Geest,
geboren uit de maagd Maria), Lucas 1,26-38
•  8 november: Een leven verloren (Die geleden heeft onder Pontius Pilatus),
Marcus 8,27-35
•  15 november: Wat is er gebeurd? ( De derde dag verrezen uit de doden) Lucas 24, 13-35
•  22 november: De mens in het midden (vandaar zal Hij komen oordelen, de levenden en de doden) Johannes 8,1-11
•  29 november: Hoe ver gaat vergeven? ( Ik geloof in de vergeving van de zonden) Matteüs 18,21-35.

Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.
Deelname is voor de gehele serie (en dus niet voor afzonderlijke bijeenkomsten).
De kosten voor het leesmateriaal zijn € 15,-- (maar dit mag geen reden zijn om niet mee te kunnen doen).

Voor meer informatie of opgave kunt u contact opnemen met:
Wiebrand Boonstra. Tel.  0645283668

230x230-1 * "Geloven Nu"  Geen methode of cursus - maar toch steek je er veel van op