Bisdom berichten

Hart(d) voor de toekomst  Laudato Si’: een oproep van paus Franciscus tot compassie.

In 2015 was de media vol lof over de encycliek Laudato Si’ van Paus Franciscus.

Zijn oproep hart te hebben voor de toekomst en compassie met de armen en de aarde heeft wereldwijd mensen – gelovig en niet-gelovig – geïnspireerd tot de zorg voor ons ‘gemeenschappelijk huis’. En nog steeds zet de boodschap uit Laudato Si’ van hoop en vreugde voor een vredige en bestendige toekomst mensen aan tot dialoog en actie.

Tijdens de Diaconale Werkavond gaat Caroline Doelman (Solidair Friesland) in op de vraag wat de essentie en boodschap van Laudato Si’ is. En waarom het de moeite waard blijft om de dialoog aan te gaan en in actie te komen voor ‘ons gemeenschappelijke huis’. Peter Bootsma (Noorden Duurzaam) gaat vooral in op de vraag hoe we de boodschap van Laudato Si’ kunnen vertalen naar de praktijk van alle dag. Welke praktische handvatten zijn er dicht bij huis voor diaconie, caritas en parochie? Na de pauze voeren we hierover tafelgesprekken met aan iedere tafel een andere invalshoek. Gevolgd door een korte uitwisseling van opgekomen voorstellen en ideeën.

Van harte welkom op deze Diaconale Werkavond!

Aanmelding:  vóór 24 oktober bij (verplicht) bij Cor Romkes, T: 0513 432213, E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie: Zalencentrum St. Nyk, Van Hardenbroekstraat 3, Sint Nicolaasga
Aanvang: 20:00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur)

Deze avond wordt georganiseerd door de Commissie Diaconie Zuidwest.
Pagina sluiten...

230x230-1 Uitnodiging Diaconale Werkavond op 29 oktober 2018