Deze website gebruikt cookies !

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt en voor de webstatistieken.

­

Bisdomberichten

Eens in de twee jaar wordt er een ‘Impulsdag’ georganiseerd voor de voorgangers van Woord- Communievieringen. Op de dag worden handreikingen gegeven voor de vieringen.

Dit jaar is de Immanuelparochie aan de beurt om de Impulsdag te organiseren. De voorgangers in avondwaken en de lectoren betrekken we er deze keer ook bij.

Alle voorgangers en lectoren zijn van harte welkom om elkaar te ontmoeten en feedback te geven op ieders manier van vieren.

Datum: 13 oktober 2018, aanvang 10.15 uur. Locatie: O.L.V. Koningin van de Vrede, Zusterweg 19, 7765 AX Weiteveen.

Programma:
* Inleiding door bisschop mgr. Ron van den Hout: ‘Psalmen in de Bijbel en in de liturgie’.
* 1e workshop: Tjitze T. Tjepkema, pastoor in de Immanuelparochie – Liturgie en volksdevotie.
* 2e workshop: Frans J.M. Wielens, diaken in de Immanuelparochie –
Plek en plaats van de diaken in de liturgie.
* 3e workshop: Joost Jansen, Norbertijn van de Abdij van Berne, prior van de abdij, pastoor van de parochie Heilige Augustinus en redacteur van Katholiek.nl.
Afsluiting om 15.30 uur met een vesperviering.

Kosten deelname: € 12,50. Opgave graag vòòr 15 september 2018.Contact organisatie:

Marjan Tholen - Weiteveen                  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hennie Huser -   Nw.-Schoonebeek       Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Els Hindriks -     Schoonebeek              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Miny Soppe -      Steenwijksmoer          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Pagina sluiten...


 

230x230-1 Impulsdag liturgie

Over onze parochie

De RK parochie Heilige Drie-eenheid is op 1 januari 2016 ontstaan uit de samenvoeging van de voormalige parochies St. Stephanus te Meppel, Onze Lieve Vrouw Visitatie te Hoogeveen en Sint Willibrord te Beilen en omvat de regio Midden- en Zuidwest-Drenthe.
Als geloofsgemeenschap willen we ons profileren als een open, gastvrije en diaconale kerk. Een kerk die niet alleen als vierende geloofsgemeenschap samenkomt, maar ook naar buiten is gericht met oog voor noden zowel in de naaste omgeving als op kwetsbare plekken elders in de wereld.
Wij laten ons inspireren door God, die is Vader, Zoon en Heilige Geest. In die gemeenschap van God ervaren we de kernwaarden van onze parochie: beweging, verbinding en gelijkwaardigheid, uitgedrukt in het logo van onze parochie.

Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen!

 

 

­