suicide-nazorg

De Projectgroep Toerusting, Groningen-Drenthe, een cursus Suïcidepreventie aan. Terwijl in het buitenland al langer aan preventie op dit gebied wordt gedaan, staat het in Nederland nog in de kinderschoenen.

En dat terwijl in ons land jaarlijks bijna tweeduizend mensen sterven ten gevolge van zelfdoding.

Nog wat cijfers: per jaar doen negentigduizend mensen een poging en nog heel veel meer mensen (ongeveer vierhonderdduizend) denken er wel eens aan.

In eerste instantie denk je van jezelf dat je misschien nooit in je leven met zelfdoding te maken hebt gehad, maar wanneer je er langer over denkt, blijkt meestal dat ook jij er – op wat voor wijze dan ook – mee van doen hebt gehad.

De cursus geeft natuurlijk een inleiding op de suïcideproblematiek. O.a. komen de volgende gespreksvragen aan de orde.

• Hoe maak ik het onderwerp bespreekbaar?
  • Wat zijn eigenlijk de signalen en hoe herken ik die?
  • Welke vervolgstappen moet ik nemen?

De Kerk heeft een visie op suïcide en ook die komt aan de orde. Met nadruk zeggen wij dat deze cursus niet bedoeld is voor mensen die het verlies van een dierbare te verwerken hebben die overleden is t.g.v. zelfdoding.

Waar en wanneer:

Hoogeveen (donderdagavonden 11 en 18 oktober plus een terugkomavond op 22 november).

Adres: Blankenslaan Oost 2, parochiezaal. (Parkeren achter de parochiezaal)

De avonden zijn van 18.00 uur – 21.00 uur. We beginnen met een broodmaaltijd.

:

Voor leden van bezoekersgroepen, wijkcontactpersonen, evt. leerkrachten en mensen die bezig zijn in de jongerencatechese, en verder voor allen die belangstellend zijn.

Door wie:
Solidair Groningen & Drenthe en Suïcidepreventie voor Kerken. Inleiders: Astrid Agterkamp en Willem van der Berg.

Kosten:
EUR 15,- per persoon. Deze kosten kunt u eventueel declareren bij Parochiële Caritas Instelling of parochiebestuur.

Aanmelding:

Vóór 26 september a.s. bij Vicariaat Groningen-Drenthe

t.a.v. mevr. L. Winter, Ubbo Emmiussingel 79, 9711 BG Groningen

Bij opgave graag ook tel.nr. en mailadres vermelden.

Pagina sluiten...

230x230-1 Cursus Suïcidepreventie in Hoogeveen