Bijbelboek Esther

Drie jaar geleden is in Berghuizen een musical over koning Saul uitgevoerd. Met veel enthousiasme is er toen door een grote groep kerkleden uit verschillende kerken samengewerkt.

Het was bijzonder inspirerend om elkaar zodoende te leren kennen, samen te zingen, samen te spelenen ons samen op deze wijze in te leven in een boeiende episode uit de Bijbelse geschiedenis. Velen wilden dit graag nog eens meemaken.

In september 2017 zijn we begonnen met het instuderen van een musical over het bijbelboek Ester. Iedere vrijdagavond is er gespeeld en gezongen. Op andere momenten is er vergaderd, want de organisatie is geen sinecure. Op 20 en 21 april a.s. is het dan zover; dan zal deze musical worden uitgevoerd. Dit gebeurt opnieuw in de Gereformeerde kerk te Berghuizen omdat het gebouw zich daar het beste voor leent.

In het voorwoord bij deze musical lezen we: “Ester is een klein, maar uiterst meeslepend en in sommige opzichten humoristisch bijbelboek. Het verhaal laat zich goed uitspelen in een musical. Het kent veel theatrale momenten. Bovendien heeft het een actueel thema in zich...”.

Op beide avonden 20 en 21 april beginnen we om 19.30 uur. Kaarten zijn vanaf 1 april verkrijgbaar via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch bij Judith Pinxterhuis 0522-851775.

Het instuderen en uitvoeren van deze musical is een initiatief van de Hervormde Gemeente Ruinerwold (Blijdenstein), Protestantse Gemeente IJhorst/De Wijk, Protestantse Gemeente Koekange, Gereformeerde Kerk Berghuizen en de Kapelgemeente van Ruinerwold.

230x230-1 Uitvoering musical over het bijbelboek Ester

De RK Parochie Heilige Drie-eenheid is op 1 januari 2016 ontstaan uit de samenvoeging van de voormalige parochies Sint Stephanus te Meppel, Onze Lieve Vrouw Visitatie te Hoogeveen en Sint Willibrord te Beilen.

Wij nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen.