Nieuwe automatisering

De bisschoppen hebben op 16 januari besloten tot invoering van twee (gekoppelde) systemen voor de administratie in de parochies. Het heeft enkele jaren voorbereiding gevraagd, de oude systemen waren ‘versleten’. Eind mei wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. De AVG stelt strenge eisen aan de systemen én de organisatie eromheen. Voor de RK Kerk, met zo’n 300 (gefuseerde) parochies, een hele kluif om dat voor elkaar te krijgen. Met het besluit tot invoering van de nieuwe systemen  hopen we jaren vooruit te kunnen.

Onze parochie heeft besloten zo snel mogelijk over te stappen en wij hebben ons aangemeld om dat nog dit jaar te doen. De vrijwilligers (budgethouders en ledenadministrateurs) die hiermee als eersten te maken krijgen, hebben in het najaar informatie avonden gevolgd en een testperiode beleefd. Deze mensen bleken geïnteresseerd en betrokken; de introductiedag - 12 maart - is voor hen een werkdag, die zij ervoor inleveren. Zij verdienen onze dank en waardering.

Wij weten op dit moment nog niet wanneer wij kunnen overstappen op de nieuwe systemen. Dat wordt centraal geregeld. Meer informatie kunt u vinden op de website  www.rkk-online.nl

Dominic Brügemann, secretaris van het parochiebestuur

Pagina sluiten...

230x230-1 Nieuwe parochie automatisering - ledenadministratie